Expert: Cetăţeni din stânga Nistrului nu vor mai merge niciodată la vot pe gratis

Veaceslav Negruţa, expert Transparency International Moldova
Veaceslav Negruţa, expert Transparency International Moldova (facebook.com / Veaceslav Negruţa)

Expertul de la Transparency Internaţional Moldova Veaceslav Negruţă, după ce a vizitat stânga Nistrului a constatat că oamenii transportaţi "cu autobusul" şi plătiţi pentru vot nu vor mai merge niciodată la vot pe gratis. Acest fapt s-ar datora autorităţilor de la Chişinău, care au făcut trafic de fiinţe umane în scopuri electorale.

„Nimeni dintre oameni nu-i cunosc pe Oleinic şi Melnic. Habar nu au cine-s. Cum puteau aceşti "independenţi" să ia voturi? Doar pe bani! Pe cine îi reprezintă aceşti doi în Parlamentul RM? Mixtul este o farsă”, scrie expertul pe pagina sa de Facebook.

Rosian Vasiloi, expert în politici de securitate de la IDIS Viitorul a ţinut să sublinieze în context că marea majoritate a cetăţenilor din stânga Nistrului sunt "purtători de paşapoarte" şi nu e vina lor. „Toate guvernările care s-au perindat se fac vinovate.”

„Am văzut că populaţia din Transnistria a fost adusă organizat la alegeri, dar nu am stabilit dacă în favoarea cuiva”, a declarat şeful Misiunii OSCE în Moldova.

Mii de locuitori din stânga Nistrului au fost mobilizaţi să voteze la alegerile pentru Parlamentul de la Chişinău. În ajunul alegerilor, reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor au declarat că holdingul Sheriff a organizat transport şi a oferit recompense financiare pentru a-i susţine pe concurenţii socialiştilor, din partea Partidului Democrat şi a Partidului Şor. Democraţii, la rândul lor, s-au plâns la Comisia Electorală Centrală că socialiştii ar oferi bani pentru participarea transnistrenilor la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe