Experimentul supermarketurilor tailandeze: înlocuiesc pungile din plastic cu frunze de bananieri

Frunze de bananieri
Frunze de bananieri (Facebook | Perfect Homes Chiangmai)

Pentru a îmbunătăţi condiţiile de mediu pe planeta noastră, au început să-şi facă apariţia o serie de idei benefice. Multe magazine şi mărci încearcă să inoveze pentru a înlocui utilizarea materialelor plastice. Recent, lanţul de magazine alimentare Rimping, situat în Chiang Mai, Tailanda, a început să folosească frunze de bananieri în loc de pungi din plastic pentru ambalarea produsele.

Frunzele de bananieri folosite de Rimping sunt legate cu fire din bambus, care sunt la rândul lor biodegradabile.

Supermarketurile Rimping, care cuprind opt centre în jurul oraşului Chiang Mai, în nordul ţării, consideră că această idee este „o experienţă care combină preţuri corecte şi standardele ridicate ale serviciilor destinate clienţilor cu un angajament pe termen lung privind bunăstarea comunităţii locale şi a mediului".

Deşi pachetele nu au încă o formă perfectă, deoarece unele dintre ele prezintă bucăţi de plastic cu codul de bare şi preţul, este de menţionat faptul că o iniţiativă simplă şi naturală poate deveni un exemplu. Spre deosebire de pungile de plastic şi tăvile de polistiren, frunzele bananierilor sunt organice şi pot fi folosite ca compost pentru sol, deoarece conţin substanţe nutritive importante.

(Perfect Homes Chiangmai| Mioara Stoica Epoch Times)

Potrivit relatărilor Epoch Times, bananele cresc pe tot parcursul anului în Tailanda, iar frunzele mari, robuste şi ceroase sunt un produs secundar al industriei de banane. Deoarece frunzele sunt pur şi simplu aruncate, nu există o mare cerere pentru acestea, iar singurul cost asociat cu utilizarea lor ca ambalaj pentru produse ar fi costul colectării.

Folosirea frunzelor bananierilor pentru protejarea hranei nu este nouă în culturile asiatice. Mâncărurile tradiţionale din Tailanda, India, China, Vietnam şi Malaezia sunt servite în frunze de bananier, pe post de tăviţe sau farfurii.

Clienţii care uită să-şi aducă pungi reutilizabile, pot procura sacoşe de la magazinele Rimping.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură