Exerciţiul militar Vostok 2018: Rusia simulează invazia pe coasta japoneză

Avion de luptă rusesc Suhoi Su-34
Avion de luptă rusesc Suhoi Su-34 (Wikimedia.org)

Rusia a desfăşurat sâmbătă manevre militare care au inclus simularea invaziei unei plaje situate pe coasta Mării Japoniei ca parte a celui mai mare exerciţiu desfăşurat de Moscova de la prăbuşirea Uniunii Sovietice, potrivit Express.co.uk.

Manevrele de sâmbătă au avut loc, în ciuda temerilor Japoniei vizând o comasare militară rusească în apropierea disputatelor Insule Kurile, dintre care patru - revendicate de Tokyo - sunt la originea tensiunilor dintre cele două ţări.

Tancuri şi soldaţi au fost văzuţi coborând de pe o navă pe plajă la poligonul de pregătire terestră Klerk, aflat pe coasta Mării Japoniei.

Alte imagini arată un tanc debarcând dintr-o navă rusească, în timp ce două elicoptere zboară deasupra apelor. Nava Osliabia a fost de asemenea însoţită de două avioane în timpul manevrelor.

Exerciţiul militar Vostok 2018, care se va încheiat în 17 septembrie are loc în Siberia şi în apele din largul coastei estice a Rusiei, implicând 300.000 de soldaţi, peste 1.000 de avioane militare şi două flote maritime.

NATO a afirmat că monitorizează exerciţiul îndeaproape, ca şi SUA, care are o prezenţă militară puternică în regiunea Asia-Pacific.

China şi Mongolia participă de asemenea la Vostok 2018, Beijingul trimiţând aproximativ 3.200 de soldaţi, 900 de arme, 30 de avioane şi elicoptere la poligonul de pregătire Tsugol din Rusia, situat în apropierea zonei unde se întâlnesc graniţele rusă, chineză şi mongolă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe