Europol, mesaj pentru deputatul "Mitralieră" care îşi flutură legitimaţia de parlamentar în faţa poliţiştilor

Catalin Radulescu
Catalin Radulescu (Epoch Times România)

Sindicatul Europol a susţinut că, indiferent dacă te numeşti “Mitralieră” sau îţi place shaorma, purtarea măştii în spaţiile publice închise este obligatorie. Organizaţia a fost referire la amendarea deputatului PSD Cătălin Rădulescu pentru refuzul de a purta mască într-o benzinărie din Capitală şi pentru înjurarea unui poliţist care i-a cerut să respecte regulile instituite pe perioada stării de alertă.

“Încă un parlamentar fără mască sfidează Poliţia Română. Fie că îţi place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie. Acest lucru nu e valabil şi pentru deputatul-ginecolog Cătălin Rădulescu, alias ‘Mitralieră’, care a refuzat să poarte mască într-o benzinărie, jignindu-i pe colegii noştri pentru simplu fapt că el nu a avut capacitatea să înţeleagă că legitimaţia de parlamentar o poate flutura doar pe holurile Parlamentului, nu şi în locurile publice. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice cu 500 lei, precum şi a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu 1000 lei”, a precizat sindicatul pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, sindicaliştii au atenţionat că, indiferent dacă cei care fac legile şi-au propus să le sfideze, Poliţia îşi va face treaba în continuare şi va sancţiona aceste derapaje, chiar dacă este vorba de un parlamentar sau “shaormar”.

Reamintim că deputatul Cătălin Rădulescu s-a ales cu două amenzi după ce a intrat într-o benzinărie din Capitală şi a refuzat să poarte mască de protecţie. Una dintre amenzi este din cauza lipsei măştii iar a doua ar avea legătură cu faptul că l-ar fi înjurat pe poliţist şi i-a spus să îl lase în pace.

Un alt caz intens mediatizat a fost cel al deputaţilor PSD Adrian Solomon şi Irinel Ioan Stativă, care au refuzat recent să poarte măşti la intrarea în fast-food, în ciuda insistenţelor unuia dintre oamenii de pază de acolo ca cei doi să respecte regulile. Cei doi au fost amendaţi atât pentru nepurtarea măştii, cât şi pentru insultarea oamenilor legii sosiţi la faţa locului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne