Europarlamentar: Unul din 5 salariaţi români trăieşte în pragul sărăciei. Guvernul taie banii de investiţii

Fără infrastructură bună nu putem spera ca în România să vină firme care să dea salarii ca în Vest. Cu toate acestea, în 2017 guvernul a tăiat cheltuielile cu investiţiile, semnalează europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Unul din 5 salariaţi români trăieşte în pragul sărăciei, trage semnalul de alarmă europarlamentarul Siegfried Mureşan, reamintind că, potrivit unui studiu al Biroului european de statistică - Eurostat, România are cel mai mare procent de persoane angajate aflate în risc de sărăcie din Uniunea Europeană (18,9%).

"Atunci nu-i de mirare că ţara noastră se află pe locul 2 în topul mondial al emigrării, după Siria, de unde lumea fuge din cauza războiului! Un stat care nu poate oferi un trai decent şi sigur oamenilor cinstiţi şi muncitori este un stat din care lumea pleacă", scrie, pe Facebook, Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, pentru ca românii să ajungă să aibă salarii ca în vestul Europei, în primul rând infrastructura trebuie să fie ca în vestul Europei: autostrăzi, trenuri de mare viteză, aeroporturi în toate oraşele mari.

"Numai cu o infrastructură competitivă putem atrage investitori dispuşi să ofere salarii mari în România. Altfel, atragem doar investitori care vin la noi în ţară pentru mâna de lucru ieftină", reaminteşte europarlamentarul.

Din păcate, însă, cei responsabili de dezvoltarea infrastructurii - Guvernul - procedează exact pe dos, acuză politicianul:

"Cum ne dezvoltăm infrastructura? Aici e treaba Guvernului României să folosească bugetul statului şi fondurile europene gratuite pe care le primeşte de la Uniunea Europeană tocmai pentru astfel de investiţii strategice. Din păcate, Guvernul PSD - ALDE a tăiat cheltuielile cu investiţii în 2017 pentru a acoperi deficitul bugetar creat de măsurile populiste pe care le-a adoptat.

Un guvern care taie investiţiile pentru a avea bani de măsuri populiste este un guvern care vrea să-şi ţină populaţia săracă. Asta au făcut toate guvernele PSD de 28 de ani încoace, iar rezultatele se văd!", concluzionează Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne