Europarlamentar PSD: Kovesi va avea soarta Brexitului. Există voci în PE care solicită o reluare a procedurii

Nemulţumire mare printre social-democraţii din Parlamentul European după ce Laura Codruţa Kovesi s-a clasat prima în urma votului din Comisiile LIBE şi CONT.

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană, înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, a susţinut, în cadrul unui comunicat de presă, că a fost abordată de mai mulţi colegi din PE care şi-ar fi exprimat dorinţa de a relua procedura de desemnare a viitorului procuror-şef european.

"Am fost abordată de către eurodeputaţi din diferite formaţiuni şi grupări politice în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în cazul votului din Comisiile LIBE şi CONT pentru funcţia de procuror şef european şi constat, în urma discuţiilor pe care le-am avut, o asemănare izbitoare cu ce s-a întâmplat în cazul Brexitului. Astfel, la fel ca şi în cazul referendumului pentru Brexit, abia după vot, care a fost unul extrem de strâns, atât cei care au votat, dar şi cei care au absentat de la procedura din comisii, au realizat ce s-a întâmplat de fapt. La fel ca şi la referendumul pentru Brexit, acum există voci care solicită o reluare a procedurii, avându-se în vedere atât absenţele membrilor titulari din fiecare comisie, dar şi faptul că unul dintre candidaţi nu îndeplinea condiţiile pentru a candida pentru o asemenea funcţie", a declarat Zoană.

Potrivit deputatului european PSD, acum există mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte procedura desemnării procurorului-şef european – există şi posibilitatea reluării procedurii sau amânarea pe termen nedefinit a nominalizării, mai ales că votul din Consiliu a fost unul care nu a coincis cu votul din Comisii.

"În orice caz, prevăd că Laura Codruţa Kovesi va avea soarta Brexitului – amânarea oricărei decizii în ceea ce o priveşte, cel puţin până la instalarea noului Parlament. Nu înţelege nimeni de ce se doreşte a se face nominalizarea acum, de către actuala formulă a Parlamentului, mai ales că în luna mai urmează să aibă loc alegerile europarlamentare care vor schimba cu siguranţă şi echilibrul de forţe din Parlamentul European, dar şi opinia acestei instituţii în legătură cu prezenţa între candidaţi a unei persoane controversate cel puţin din punct de vedere al imaginii în ţara de provenienţă", a precizat Zoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne