EURO U-21. Naţionala României, succes fabulos în debutul competiţiei continentale

Selecţionata de tineret a început promiţător Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, învingând la scor uriaş pe Croaţia, scor final 4-1 (2-1), marţi seara, într-un meci din Grupa C a competiţiei.
România - Croaţia 4-1 (2-1) în Grupa C  a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.
România - Croaţia 4-1 (2-1) în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino. (UEFA Under-21 Championship/facebook)

Debut admirabil de Campionat European pentru naţionala de tineret a României U-21.

Tricolorii au înregistrat o primă victorie extraordinar de preţioasă la San Marino pe 'Stadio Olimpico di Serravalle', acolo unde în faţa a peste cinci mii de suporteri români, tricolorii au întâlnit echipa similară a Croaţiei, cea din urmă suferind o grea înfrângere, scor final 4-1.

Am început cum nu se putea mai bine aceasta competiţie continentală, o victorie uriaşă, pe care întreaga Românie o aştepta după lipsa de rezultate din ultimii ani. O bucurie de nedescris pentru elevii antrenaţi de Mirel Rădoi.

O echipă a României determinată, bine închegată, care au obţinut trei puncte graţie reuşitelor lui George Puşcaş (11 - penalty), Ianis Hagi (14), Tudor Băluţă (66), Adrian Petre (90 1), în timp ce de partea cealaltă s-a evidenţiat Nikola Vlasic (18).

De menţionat că primul şi ultimul gol au venit după consultări ale arbitrajului video, o premieră pentru o echipă românească.

Aşteptăm acelaşi rezultat şi peste trei zile în partida cu Anglia (21 iunie - Dino Manuzzi - Cesena, 19:30).

Naţionala noastră, care este prezentă după o pauză de 20 de ani la competiţia continentală, a obţinut calificarea după ce a câştigat neînvinsă grupa a 8-a a preliminariilor, obiectivul fiind atingerea semifinalelor, la care se vor califica echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică şi la JO 2020.

Dacă printre acestea se află Anglia, va exista un baraj pentru JO de la Tokyo între celelalte două echipe clasate pe locul secund în grupe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport