EURO U-21. Declaraţiile selecţionerului Mirel Rădoi după partida cu Anglia

România i-a scos din cărţi pe englezi din lupta pentru semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, vineri, prin victoria cu 4-2 (0-0), golurile purtând semnăturile lui George Puşcaş (76 - penalty), Ianis Hagi (85) şi Florinel Coman (89, 90+3), respectiv Demarai Gray (79) şi Tammy Abraham (87).
Selecţionerul României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul României, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Selecţionerul Mirel Rădoi a făcut primele declaraţii după succesul istoric obţinut de elevii săi în faţa Angliei, vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

"Eu nu ştiu de unde au avut băieţii ăştia atâta energie ca să alerge atât de mult. Sunt un român mândru! Mă bucur că băieţii au înţeles ce şansă au. La 2-2, vă zic sincer, nici eu nu mai credeam că vom câştiga. Am încercat atunci să blocăm zonele unde ei erau puternici, pentru că nu mai puteam să ţinem jocul pe contre.

Florinel Coman mi-a dat în seara asta o palmă pe care eu o aştept mereu. Eu asta aştept de la fiecare jucător care intră pe teren. A intrat pe teren şi a făcut diferenţa. Şi-a câştigat locul de titular. Datorită lui Florinel Coman am câştigat azi. În momentul ăsta, Florinel chiar e adevăratul Mbappé.

Avem avantajul de a juca ultimii şi vom vedea exact ce se va întâmpla şi de ce avem nevoie pentru a ne califica în semifinale. Cred că momentul în care Ionuţ Radu a avut acea paradă la 2-2 a fost decisiv. Ne-am dat seama că trebuie să suferim şi mai mult dacă vrem să obţinem un rezultat bun.", a declarat Rădoi, potrivit Telekomsport.

Tricolorii se află acum pe primul loc în Grupa C cu şase puncte, la fel ca şi Franţa, dar cu un golaveraj mai bun după victoriile la scor în faţa Croaţiei (4-1) şi Angliei (4-2).

După două etape disputate, clasamentul se prezintă astfel:

1. ROMÂNIA 6 puncte (8-3 golaveraj)
2. Franţa 6 puncte (3-1)
3. Anglia 0 puncte (3-5)

4. Croaţia 0 puncte (1-5)

Tot vineri Franţa a învins formaţia Croaţiei cu scorul de 1-0 (1-0), la Serravalle. Unicul gol al partidei a fost înscris de Moussa Dembélé (8).

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franţa - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) şi Croaţia - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.