Eugen Tomac: Voronin va duce Moldova mai departe pe linia lui Stalin

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Deputatul român, Eugen Tomac, este de părere că ceea ce se întâmplă la moment, în plan politic la Chişinău, seamănă cel mai mult cu expresia „un pas înainte şi doi înapoi”. Astfel a catalogat deputatul român crearea unei coaliţii minoritare de guvernare la Chişinău, susţinută de Partidul Comuniştilor din Moldova, într-un interviu pentru IPN.

Eugen Tomac crede că după marea întorsătură politică, la care nimeni nu s-ar fi aşteptat, ritmul integrării europene al Republicii Moldova nu va mai fi cel care fusese şi până acum, când Europa ajuta necondiţionat Chişinăul, care părea mult mai hotărât în această direcţie.

„A renunţa la o coaliţie fermă care să ducă mai departe ceea ce Republica Moldova a reuşit până de curând şi a accepta suportul unui partid care are drept obiectiv politic să ducă mai departe linia lui Stalin, mi se pare mult prea mult. Voronin nu este altul decât cel pe care îl ştim, cel care a introdus unilateral şi abuziv vize pentru cetăţenii români în 2009, care a declarat că tricolorul este un steag fascist, care a ordonat în 2009 ca tinerii din stradă să fie maltrataţi. A înlocui sub pretextul că există o tabără adversară mult mai radicală cu cineva care este mai moderat este o iluzie şi sunt profund dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Chişinău în aceste zile”, a declarat Eugen Tomac pentru IPN.

Situaţia la care s-a ajuns la Chişinău este, practic, o palmă şi pentru România, este de părere deputatul român, care a mai adăugat: „Nu s-a ajuns la un consens în interesul Republicii Moldova şi aici mă refer la faptul că nu s-a creat o coaliţie la care se aşteptau mai mulţi cetăţeni”.

Precizăm că la 23 ianuarie, PLDM şi PD au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Moldova Europeană, care cu părere de rău este susţinută de PCRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe