Eugen Tomac: Ponta a susţinut un grup privilegiat de corupţi în poziţii cheie ale statului român

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, Eugen Tomac
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Eugen Tomac (Epoch Times România)

Victor Ponta mai bine ar renunţa la ideea de a se întoarce în fruntea Guvernului pentru că destul a umilit ţara care i-a oferit onoarea de a fi premier, mai bine ar demisiona şi s-ar înscrie la un doctorat pe care să încerce sa îl scrie chiar el de data asta, a declarat joi preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac a dat o serie de motive pentru care Ponta ar trebui să nu se mai întoarcă niciodată la şefia Executivului părăsită în ziua în care a plecat în Turcia să-şi facă operaţie la genunchi:

1. A decredibilizat România în faţa partenerilor noştri occidentali participând la Jocurile Europene din Azerbaidjan, eveniment la care au absentat ceilalţi lideri politici din Uniunea Europeană, pozându-se alături de Putin şi trimiţând în acest fel semnale de deschidere şi către alte tabere geopolitice. E o dovadă mai mult decât clară pentru politica sa externă de tip improvizaţie. Mai mult, a intervenit în România, minţind ostentativ cu privire la ocuparea unui întreg etaj la Spitalul Universitar de către soţia ambasadorului Olandei în România. Toate acestea, în contextul în care, recent, toate ambasadele partenerilor noştri europeni au fost asaltate de scrisori cu rol explicativ pentru refuzul unei demisii cauzate de urmărirea sa penală.

2. A introdus o formă de comunicare personalizată şi dezorganizată, guvernând prin facebook. Absenţa sa a fost semnalată pe facebook, scăderea TVA-ului la 19%, fiind, de asemenea, o porţie de atenţie dată poporului de pe patul din spital, prin facebook. Să nu mai vorbim de faptul că, expirând delegaţia lui Gabriel Oprea de vineri până duminică, România nu avea în mod oficial premier, românii fiind obligaţi să dea refresh pe pagina de facebook a premierului pentru a afla cine şi când ne va guverna. Noi toţi am aflat duminică seară, de pe platforma de socializare, că Ponta va trimite o scrisoare la Palatul Cotroceni cu sugestia de premier interimar, situaţie impardonabilă pe fondul crizei regionale actuale.

3. A făcut în mod constant abstracţie de cetăţeni, sancţionându-i la alegerile prezidenţiale din noiembrie pentru că nu au domiciliul în România şi îngrădindu-le dreptul la vot. A refuzat să organizeze alegeri locale pentru cei care au primarii în control judiciar sau în alte stadii de acuzare. A făcut abuz de putere, ameninţând şi sancţionând libera exprimare şi dreptul la manifestare, încălcând convenţiile europene prin brutalizarea şi amendarea celor care au protestat paşnic în stradă. Drept exemplu, mulţumim şi noi, am primit o amendă pentru marşul organizat de PMP cu scopul cererii demisiei premierului.

4. A creat şi a susţinut un grup privilegiat de corupţi în poziţii cheie ale statului român, blocând cererile justiţiei şi apărând tovarăşi precum Dragnea şi Şova în detrimentul cetăţenilor României. Şi-a asigurat menţinerea în funcţie, apelând la solidaritatea în bloc a PSD-ului, deşi este acuzat pentru fapte săvârşite chiar şi în timpul guvernării.

5. Menţine România într-un circ politic, practică politica minciunii şi a inconsecvenţei, lansează promisiuni competitive doar în domeniul capitalului de imagine şi ne face vulnerabili în faţa celor ce profită de instabilitatea în Europa. Victor Ponta este un premier care guvernează împotriva românilor, în ciuda românilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne