"Eu nu acopăr colegi care sunt corupţi doar pentru că sunt socialişti" - Dragnea, lovit frontal din S&D

Acuzaţiile făcute de OLAF la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi a complicilor săi nu pot fi aruncate sub preş, aceşti oameni trebuie să se retragă din posturile pe care le ocupă, aşa cum au cerut şi cetăţenii care au ieşit în stradă, a transmis europarlamentarul socialist Ana Gomes.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Este uimitor cum Liviu Dragnea rămâne o persoană importantă în structurile de putere din România, şi-a exprimat indignarea, în cadrul unui interviu acordat Europa Liberă, eurodeputatul socialist din Portugalia, Ana Gomes, care este de părere că atât preşedintele PSD, cât şi ceilalţi politicieni acuzaţi de corupţie, ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile publice ocupate.

"A apărut acea declaraţie a OLAF care a spus că împreună cu DNA a descoperit un lanţ al corupţiei care ajunge până la dl Liviu Dragnea, care este liderul partidului majoritar în coaliţia de guvernământ de la Bucureşti. Este uimitor cum dl Dragnea rămâne o persoană importantă în structurile de putere din România în condiţiile în care este acuzat că a folosit în mod incorect fonduri europene, şi că a pus pe picioare o bandă de infractori care a efectuat acele activităţi ilegale", a declarat Ana Gomes.

Chiar dacă PSD face parte din familia sa politică, europarlamentarul a subliniat că ea pledează pentru "integritate, pentru a lupta împotriva corupţiei şi împotriva celor care au capturat statul", subliniind totodată că "cei care sunt corupţi sau susţin sau ascund acte de corupţie se comportă într-un mod foarte anti-socialist".

"Eu nu acopăr colegi care sunt corupţi doar pentru că sunt socialişti. (...) Sunt o persoană care ia foarte în serios mandatul pe care mi l-au încredinţat cetăţenii. (...) Şi când este vorba de corupţie nu poate fi vorba de solidaritate politică. Cei care sunt acuzaţi în mod eronat de corupţie, aceştia ar trebui să fie primii care să spună: Verificaţi-mă! În plus, ar trebui să se retragă dacă sunt într-o poziţie care compromite partidul şi Guvernul. (...)

Cetăţenii ne-au ales ca să le dăm socoteală pentru faptele noastre, să fim transparenţi şi să lucrăm în interesul lor. Acuzaţiile făcute de OLAF la adresa dlui Liviu Dragnea şi a complicilor săi nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi aruncate sub preş, trebuie să fie analizate şi să primească un răspuns. Iar primul pas pentru ca investigaţia să aibă loc este ca aceşti oameni să se retragă din posturile pe care le ocupă, aşa cum au cerut şi cetăţenii care au ieşit în stradă. Sunt convinsă că mai multă lume din familia mea politică are aceeaşi părere şi susţine lupta anticorupţie, transparenţa şi asumarea răspunderii de către Guvern", a precizat Ana Gomes.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne