Estonia vrea să construiască un gard la graniţa cu Rusia


Premierul estonian de centru-dreapta, Taavi Roivas.
Premierul estonian de centru-dreapta, Taavi Roivas. (Captură Foto)

Estonia va construi un gard la graniţa cu Rusia pentru a-şi întări securitatea şi pentru a proteja zona Schengen, au anunţat joi autorităţile de la Talinn, citate de AFP. Potrivit altor informaţii şi Letonia are planuri asemănătoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului eston de Interne, Toomas Viks, construcţia va începe în 2018. ”Scopul este ca frontiera să ”fie păzită sută la sută, 24 de ore din 24 pentru a asigura securitatea Estoniei şi a spaţiului Schengen”, a explicat acesta. Conform poliţiei de frontieră, gardul cu o lungime de 110 kilometri şi înălţime de 2,5 metri va fi de sârmă ghimpată.

Şi Letonia vrea să-şi întărească securitatea la graniţa cu Rusia, pe fondul creşterii numărului persoanelor care trec ilegal frontiera. Este discutată posibilitatea să fie ridicate garduri şi la graniţa de est, a declarat Ministrul leton de Interne Rihards Kozlovskis pentru dpa.

Aceste anunţuri vin pe fondul escaladării tensiunilor din regiune legate de criza din Ucraina. Ţările baltice se simt ameninţate direct de mişcările agresive ale Rusiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe