Erwin Musper, de la producătorul muzical al lui David Bowie la munca într-un orfelinat (Video)


Erwin Musper
Erwin Musper (tajcinews.blogspot.com)

Erwin Musper şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţa sa muzicii. Printre altele, este un "mixator" de renume internaţional. A fost producător muzical al multor artişti de prestigiu şi formaţii, cum ar fi David Bowie, Scorpion, Paco de Lucia, Bon Jovi, Elton John, Metallica şi mulţi alţii.

Pentru Erwin, a sta într-un studio de înregistrări reprezintă o "dependenţă" şi, din acest motiv, a decis să-şi construiască propriul studio într-un castel vechi din Borgharay. Aici a luat naştere eticheta muzicală "Marlstone".

Cu toate acestea, în 2003 a cumpărat o casă uriaşă în Cincinnati, Ohio, unde a construit un studio de înregistrări cunoscut sub numele de The Bamboo Room Studio, în care mai mult de 50 de artişti celebri americani şi-au înregistrat albumele. Această „cameră de bambus” îşi trage numele de la faptul că podeaua sa este din lemn de bambus în loc de lemn obişnuit.

În 2014, la vârsta de 66 ani, Erwin a decis să vândă studioul şi să se mute în Ecuador şi, deşi retras în mod oficial, există întotdeauna posibilitatea să accepte ceva de lucru. Acesta este momentul în care începe povestea din videoclipul de mai sus.

Erwin a luat decizia de a dona 50% din ceea ce câştigă pentru a ajuta un orfelinat, care era pe cale să se închidă din cauza problemelor financiare. „Orfelinatul are nevoie de bani şi eu am găsit modalitatea de a-i câştiga”, spune Erwin în videoclip. În orfelinat, care ar putea fi închis din cauza lipsei de fonduri, trăiesc 60 de minori. Erwin Musper alături de soţia sa, Daniela, predau muzică, limba engleză şi .... multe zâmbete.

„Copiii au suferit multe traume de care trebuie să se vindece. În spatele fiecărui surâs există o istorie tragică. În momentul în care am intrat în acest orfelinat am înţeles că acesta era destinul meu”. Copiii l-au inspirat să se întoarcă la muzică.

„Una dintre persoanele pe care le-am admirat enorm, atunci când mă aflam în prezenţa sa, a fost David Bowie. Nu aş fi putut cunoaşte un artist mai generos, prietenos şi fantastic decât el”, povesteşte Erwin în videoclip.

Fără îndoială, viitorul acestor orfani este muzica pentru urechile lor, donată cu generozitate de Erwin, dar şi promisiunea acestuia că va folosi restul zilelor care i-au mai rămas şi banii pentru a le oferi un viitor.

Mai multe informaţii: Universe Awareness, Erwin Musper, YouTube