Erdogan cere turcilor să îşi apere moneda

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Ozan Kose/AFP/Getty Images)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut cetăţenilor ţării să îşi convertească economiile din dolari şi euro în liră turcească, în încercarea de a susţine moneda naţională deficitară.

Lira turcească a pierdut aproximativ 20% din valoare în acest an, din cauza temerilor investitorilor în ceea ce priveşte influenţa tot mai mare a lui Erdogan asupra politicii monetare, potrivit Euronews.

“Suntem conştienţi de jocul care este desfăşurat împotriva noastră şi luptăm cu uneltele pe care le avem la dispoziţie”, a afirmat Erdogan. “A fi cetăţean turc înseamnă că în primul rând ar trebui să îţi protejezi propria monedă. Cer acest lucru cetăţenilor mei. Nu credeţi zvonurile şi protejaţi-vă moneda”.

Declinul lirei şi inflaţia de două cifre au urmări asupra comercianţilor şi clienţilor. Economia afectată a Turciei a devenit o problemă cheie în condiţiile în care Ankara va desfăşura luna viitoare alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe