UPDATE: Marin Vanghelie rămâne după gratii

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

UPDATE: Marian Vanghelie rămâne după gratii. Magistraţii Înaltei Curţi au respins vineri contestaţia formulată de fostul primar al sectorului 5 faţă de măsura arestul preventiv, relatează stiripesurse.ro

***

Curtea Supremă judecă vineri contestaţia la arestul preventiv depusă de Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, ajuns după gratii pentru fapte de corupţie.

Contestaţia edilului vine după ce instanţa supremă a admis iniţial solicitarea procurorilor DNA privind prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Marian Vanghelie a fost arestat pe data de 14 martie la solicitarea procurorilor DNA. Fostul primar este acuzat de spălare de bani, luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice

Potrivit procurorilor DNA, din 2007 şi până în prezent, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societăţile pe care acesta le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, a căror valoare totală este estimată la 2 miliarde de lei. Edilul percepea, contra sprijinului acordat, un "comision" modic de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate. Mita pe care a luat-o Vanghelie s-ar ridica la o sumă record, de 90 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.