Emiratele Arabe Unite emit un edict religios împotriva explorării planetei Marte

Planeta Marte
Planeta Marte (http://commons.wikimedia.org/)

Fatwa împotriva explorării planetei Marte: Autoritatea Generală pentru Afaceri islamice din Emiratele Arabe Unite a emis un edict religios (fatwa) prin care le interzice musulmanilor să participe la eforturile de colonizare a planetei Marte, pentru că "este periculos şi echivalează cu sinuciderea, care este interzisă în Islam".

"O călătorie doar dus spre Marte prezintă un pericol de moarte pentru oricine o face - precizează edictul - şi nu poate fi justificată prin legea islamică", scrie marţi publicaţia online La Stampa.

Autoritatea Generală pentru Afaceri islamice din Emiratele Arabe Unite citează ca precedent cazul lui Ibn Battuta, un explorator marocan musulman care a trăit între anii 1325-1355 şi care, într-un timp scurt, a reuşit să străbată 118.000 de km ajungând în locuri îndepărtate, precum Rusia, Afganistan, Filipine şi Maldive, dar care s-a îndreptat spre o moarte timpurie.

Fatwa vizează în special "Mars One", o companie privată care a stabilit obiectivul de a crea o mini-colonie de 4 oameni pe Marte în 2025. Răspunsul companiei a fost transmis de la sediul central din Olanda: "Explorarea implică deja, prin natura sa, riscuri, iar colonizarea planetei Marte nu va începe până când nu va exista un habitat care să poată găzdui aşezările umane".

Prin urmare, ”Mars One” a formulat cererea de "a se anula fatwa şi a se acorda musulmanilor permisiunea de a participa la misiune".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe