Emilia Şercan: Să vedeţi acum simetrie perfectă în familia lui Oprea. Şi cuscrul său e acuzat de plagiat

Emilia Şercan, jurnalistă specializată, printre altele, în demascarea înalţilor demnitari care şi-au plagiat tezele de doctorat, a vorbit despre "simetria perfectă" din familia extinsă a generalului Gabriel Oprea.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Dănuţ Tudor, secretar general adjunct în Ministerul de Interne şi cuscrul generalului Gabriel Oprea, este suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat, a dezvăluit luni, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Vorbeam eu acum ceva vreme despre simetria din familia lui Gabriel Oprea. Să vedeţi acum simetrie perfectă după ce cuscrul lui tocmai s-a ales cu o acuzaţie de plagiat. Dănuţ Tudor, cuscrul lui Gabriel Oprea, este secretar general adjunct în Ministerul de Interne, condus până acum un an de însuşi Gabriel Oprea. Frumos, nu?", a scris Emilia Şercan, o autoritate în materie de doctorate plagiate.

Potrivit jurnalistei, săptămâna trecută, pe 24 octombrie, cineva a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare că Dănuţ Tudor a plagiat circa 80 de pagini din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 1999 la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucuresti. Conducătorul lui Dănuţ Tudor a fost Nicolae Popa, fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Si acum să facem inventarul: generalul, profesorul, conducătorul de doctorate şi academicianul Gabriel Oprea a fost acuzat de plagierea tezei de doctorat şi a rămas fără titlul de doctor prin decizie CNATDCU. Fiica sa, Ana Maria Tudor, şi ginerele său, Alexandru Tudor, au fost acuzaţi că au plagiat nişte articole pretins ştiinţifice. Acum, a venit rândul cuscrului său, Dănuţ Tudor. V-am spus, simetrie perfectă!"