Emilia Şercan: "Băieţii deştepţi" care controlau Statul şi-au făcut o Academie ca să-şi ia salariu pe viaţă

Sunt şcoli care au closetul în curte şi copii care nu au manuale sau nu pot ajunge la ore pentru că nu au transport. În schimb, o armată de impostori îşi dau salarii pe viaţă în loc să facă ceva pentru aceşti copii amărâţi, şi-a exprimat nemulţumirea jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nişte "băieţi deştepţi" - George Maior, Vasile Dâncu, Gabriel Oprea, Petre Tobă, Dan Mihalache şi compania, care controlau Statul la un moment dat al existenţei lor, şi-au făcut o Academie - ASSN - care să le asigure, lunar, un salariu pe viaţă, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Unii dintre aceşti "băieţi deştepţi" cu ambiţii de academicieni erau nişte analfabeţi, exemplul cel mai elocvent fiind plagiatorul Gabriel Oprea. După ce am început să public în rafale articole despre această academie, Hellvig, Tobă sau Oprea au demisionat. Au rămas, totuşi, academicieni Maior, Dâncu, Mihalache şi oamenii lor de manevră - Pricopie, Curaj, Cîmpeanu", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, profesorul Marian Zulean a calculat indicele Hirsch (care măsoară productivitatea ştiinţifică) al "academicienilor" cu salarii pe viaţă.

"Marele profesor universitar George Maior are 6 indice Hirsch. Şi mai marele profesor universitar Vasile Dâncu are 4. Marele combinator politic ajuns ambasador Dan Mihalache are 0 (zero). Spre comparaţie, Barry Buzan, făcut celebru de Petre Tobă când l-a botezat "Apud Barry Buzan", are 58 indice Hirsch, cât TOTI academicienii de carton la un loc", a remarcat Emilia Şercan.

Iar aceşti "academicieni de carton" iau pentru tot restul vieţii lor un salariu din bani publici, banii tuturor.

"În acest timp, sunt şcoli care au closetul în curte. Sunt copii care nu pot ajunge la şcoală pentru că maşinile care ar trebui să-i transporte zeci de kilometri nu au carburanţi. Sunt copii care nu au manuale. În schimb, nişte impostori îşi dau salarii pe viaţă în loc să se gândească să facă ceva pentru a le da o şansă la educaţie unor copii amărâţi. Să vă fie ruşine!", a precizat Emilia Şercan.

Declaraţiile jurnalistei vin în contextul unui articol publicat în Contributors, sub semnătura lui Marian Zulean - Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale: inteligenţa intelligence-ului românesc (I) - care "arată esenţa imposturii în ştiinţa şi cercetarea din România, decăderea standardelor profesionale şi morale la un nivel scandalos, inacceptabil".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne