Emil Boc refuză să ia parte la Congresul pentru fuziunea PDL-PNL

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, nu va lua parte sâmbătă la Congresul de fuziune al partidului său cu PNL. Opozant declarat al acestui proiect, Boc a reiterat pentru Gândul că nu este de acord cu fuziunea celor două partide şi, în consecinţă, nu va participa la Congres.

"Îmi păstrez acelaşi punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL şi nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susţinător categoric al dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul al doilea. Eu am rămas la punctul de vedere că alianţa este soluţia pentru aceste alegeri, şi nu fuziunea prin absorbţie. Ce trebuie făcut acum este că această alianţă să câştige alegerile prezidenţiale", a declarat Emil Boc.

Fostul premier şi-a exprimat, de altfel, în repetate rânduri opoziţia faţă de fuziunea partidului său cu PNL-ul şi a fost un critic acerb al schimbării denumirii partidului democrat-liberal, după fuziune, în PNL.

"Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL'', declara Boc la finele lui iunie.

De la Congresul de sâmbătă unde se va vota fuziunea celor două partide, precum şi statului noului partid ce va rezulta, va lipsi şi Crin Antonescu, fostul lider PNL.