Elveţienii votează pentru facilitarea obţinerii cetăţeniei de către imigranţii din a treia generaţie

Cetăţenii elveţieni au votat pentru relaxrea regulilor de obţinere a cetăţeniei pentru imigranţii din a treia generaţie.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc. (Captură Foto)

Postul de televiziune suedez SRF a declarat că propunerea a fost susţinută de peste 60% dintre alegătorii elveţieni în cadrul unui referendum naţional care a avut loc duminică.

Faptul că o persoană se naşte în Elveţia nu îi conferă în mod automat cetăţenie în Elveţia sau în alte ţări europene.

Măsura adoptată oferă acum tinerilor ai căror părinţi şi bunici au locuit în Elveţia timp de mai mulţi ani o cale mai simplă de a obţine cetăţenia. Se estimează că aproximativ 25.000 de persoane sunt eligibile pentru noul proces.

În timpul campaniei de dinaintea referendumului au fost raportate diverse mesaje anti-musulmane.

Guvernul elveţian, majoritatea legiuitorilor şi partidelor politice susţin propunerea.

Aproximativ 60% dintre cele 25.000 de persoane sunt italieni, în timp ce alte grupuri semnificative au provenit din Balcani şi Turcia.

Partidul Elveţian al Poporului, o mişcare politică naţionalistă de extremă dreapta, s-a opus măsurii, susţinând că există riscuri ca un număr mai mare de musulmani să devină cetăţeni elveţieni, avertizând, totodată, în privinţa unei posibile “pierderi a valorilor elveţiene”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe