Elveţia inaugurează cel mai lung pod pietonal suspendat din lume (video)

Construcţia suspendată din Alpii elveţieni are o lungime de 494 de metri şi leagă localităţile Zermatt şi Grächen.
Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume se află în Elveţia
Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume se află în Elveţia (Print screen YouTube)

În Elveţia, a fost inaugurat luna trecută, mai precis sâmbătă, 29 iulie a.c., cel mai lung pod suspendat pentru pietoni din lume. Infrastructura, cu o lungime de 494 metri şi lăţime de 65 centimetri, trece peste municipiul Randa şi face parte din traseul de drumeţii care leagă localităţile Zermatt şi Grächen.

Excursioniştii vor trece la o înălţime maximă de sol de 85 de metri, precizează un comunicat al Biroului de turism din Zermatt. Traversarea nu este recomandată în timpul furtunilor cu descărcări electrice şi persoanelor care suferă de ameţeli sau au probleme cu inima: prin intermediul grilelor este vizibilă în mod clar prăpastia de dedesubt.

Construcţia podului a durat două luni şi jumătate, fiind utilizate cabluri de sprijin cu o greutate de opt tone. Noul pod îl înlocuieşte pe altul care a trebuit închis în 2010, la scurt timp după ce a fost deschis, din cauza riscului de alunecări de teren.

Lucrarea uluitoare este situată pe un traseu pitoresc numit „Europaweg“, la o altitudine care oscilează între 1.600 şi 2.200 de metri. Făcând această plimbare, puteţi admira munţi cum ar fi Cervino, Dom şi Alpii Bernezi, în funcţie de direcţia de deplasare.

Podul a costat 750.000 de franci, majoritatea banilor provenind din sponsorizări. La cheltuieli au participat, de asemenea, localităţile Zermatt, Grächen, Randa, Sf. Niklaus şi Täsch. Antreprenorul Charles Kuonen, domiciliat în regiunea respectivă, a sprijinit proiectul plătind peste 100.000 franci şi, prin urmare, infrastructura a primit numele său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură