Elveţia: Atac cu drujba în Schaffhausen, soldat cu cinci răniţi

Poliţia elveţiană a lansat o vânătoare pentru căutarea unui suspect necunoscut care a atacat mai multe persoane cu o drujbă în oraşul Schaffhausen, în apropierea graniţei cu Germania. Autorităţile au închis centrul vechi al oraşului.
Poliţia elveţiană este văzută în centrul vechi al oraşului Schaffhausen, nordul Elveţiei, după ce un bărbat a rănit cu o drujbă mai multe persoane, 24 iulie 2017.
Poliţia elveţiană este văzută în centrul vechi al oraşului Schaffhausen, nordul Elveţiei, după ce un bărbat a rănit cu o drujbă mai multe persoane, 24 iulie 2017. (Michael Buholzer/AFP/Getty Images)

Poliţia oraşului elveţian Schaffhausen a declarat că în atacul de luni au fost rănite cinci persoane, dintre care, două sunt în stare gravă. Totodată, autorităţile au avertizat cetăţenii să nu se apropie de scena crimei, care a avut loc în centrul istoric al oraşului.

Forţele de securitate au reuşit să obţină o descriere a atacatorului înarmat cu o drujbă şi au lansat o operaţiune de căutare a unui bărbat înalt, chel şi cu aspect neîngrijit, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Suspectul conducea un automobil Volkswagen de culoarea albă şi este încă în libertate, conform autorităţilor.

Publicaţia elveţiană Blick a raportat că autorităţile au desfăşurat în zonă forţe de securitate, ambulanţe şi un elicopter pentru a închide centrul istoric al oraşului. Civilii au fost evacuaţi din zonă.

Poliţia elveţiană a precizat că atacul nu este un act terorist.

Oraşul Schaffhausen are o populaţie de aproximativ 35.000 de locuitori, fiind localizat în nordul Elveţiei, în apropierea graniţei cu Germania.