Elveţia, acuzată că introduce “controale de frontieră anti-italiene”

Autorităţile italiene sunt nemulţumiţi de "atitudinea" Elveţiei faţă de cetăţenii săi.
Punct de trecere a frontierei dintre Italia şi Elveţia.
Punct de trecere a frontierei dintre Italia şi Elveţia. (Captură Foto)

Elveţia a început să ceară poliţiei informaţii despre cetăţenii care ajung din Italia, potrivit unor surse guvernamentale italiene. Lucrul care a amplificat şi mai mult tesiunile a fost că guvernul elveţian a dispus închiderea a trei puncte de trecere a frontierei între cele două state.

Elveţia susţine că investigaţiile sunt necesare din cauza unor organizaţii criminale periculoase care se află în Italia.

În replică, Italia susţine că este vorba de o încălcare evidentă a prevederilor Acordului Schengen. Preşedinta Comitetului Parlamentar de Control privind Acordul Schengen, Laura Ravetto, a declarat că sunt necesare explicaţii ale ambasadei elveţiene.

“Nici guvernul şi nici Comisia Europeană nu au fost informate de decizia elveţienilor. Din acest motiv l-am sunat pe ambasadorul elveţian”.

Ravetto a pus şi mai mult gaz pe foc, întrebându-se public de ce cetăţenii italieni care speră să se mute în ţara vecină, Elveţia, întâmpină mai multe obstacole decât cetăţenii altor state ale Uniunii Europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe