Eliud Kipchoge şi Caterine Ibarguen, distinşi cu premiul 'IAAF athletes of the year 2018' (video)

Recordmanul lumii la maraton şi campioana Ligii de Diamant la săritura în lungime şi triplusalt au primit titlul de cei mai buni atleţi ai anului 2018 în cadrul Galei Federaţiei internaţionale (IAAF), desfăşurate marţi seara la Monte Carlo.
Kenyanul Eliud Kipchoge şi columbiana  Caterine Ibarguen, desemnaţi cei mai buni  atleţi ai anului 2018.
Kenyanul Eliud Kipchoge şi columbiana Caterine Ibarguen, desemnaţi cei mai buni atleţi ai anului 2018. (Getty Images)

Organul care guvernează atletismul internaţional - IAAF (Internaţional Association of Athletics Federations) a decernat cu ocazia galei de la Monte Carlo titlurile de 'Cei mai buni atleţi ai anului 2018', la masculin şi feminin, câştigătorii prestigiosului trofeu fiind desemnaţi în urma votului exprimat de fani (25 %), al membrilor Consiliului IAAF (50%), respectiv al Familiei IAAF (25%).

Astfel, kenyanul Eliud Kipchoge (34 ani) a câştigat 'Male World Athlete of the Year 2018' - deţinătorul recordului mondial la maraton, stabilit în luna septembrie la Berlin (2h01min39sec), acesta devenind cu această ocazie cel de-al doilea atlet din Kenya care primeşte trofeul IAAF, după David Rudisha.

Eliud a avut contracandidaţi patru sportivi consacraţi:

Armand Duplantis (Suedia) - campion european la săritura cu prăjina (6,05 m) - la Campionatele Europene de atletism de la Berlin

Kevin Mayer (Franţa) - care a stabilit un nou record mondial la decatlon (a totalizat 9.126 puncte) în cadrul concursului Decastar de la Talence (Franţa) - campion mondial en titre la această disciplină

Christian Coleman (Statele Unite) - a stabilit un nou record mondial în proba de 60 m masculin (6sec.34/100) - în cadrul Campionatelor Statelor Unite la atletism în sală, desfăşurate la Albuquerque (New Mexico)

Abderrahman Samba (Qatar) - noua stea a sprintului mondial, a câştigat cursa de 400 m garduri (47sec.42/100) la Lausanne, a opta etapă a circuitului atletic Diamond League - cea mai bună performanţă mondială din ultimii 26 ani.

Columbiana Caterine Ibarguen a primit la rândul ei trofeul pentru cea mai bună atletă a anului - campioana Ligii de Diamant la săritura în lungime şi triplusalt (cea mai bună performanţă a anului cu 14,96 m).

Atleta de 34 de ani i-a învins în această cursă pe belgianca Nafissatou Thiam, campioana europeană la heptatlon, britanica Dina Asher-Smith, triplă campioană continentală la 100 m, 200 m şi 4x100m, a kenyencei Beatrice Chepkoech, deţinătoarea recordului mondial la 3.000 m obstacole, respectiv sprintera Shaune Miller-Uibe (Bahamas), neînvinsă în 15 competiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport