Elisabeta Lipă, pentru a treia oară în fruntea Federaţiei Române de Canotaj

Fosta campioană olimpică a fost realeasă în unanimitate de membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de specialitate.
Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. (arhivă)
Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. (arhivă) (facebook)

În cadrul Adunării Generale desfăşurate, joi, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă a câştigat pentru a treia oară mandatul pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de canotaj, multipla campioană olimpică fiind de altfel şi singura candidată. Ea va conduce destinele forului naţional în următorii patru ani, cei 31 de delegaţi din 34 de structuri afiliate la federaţie acordându-i acesteia în unanimitate toată încrederea şi susţinerea, votul fiind de altfel unul deschis.

Prezenţi ca invitaţi, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca alături de preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, Covaliu Mihai, au evidenţiat rolul important al canotajului în sportul românesc, dovadă fiind cele 38 de medalii câştigate la olimpiade, dintre care 19 de aur, 10 de argint şi 9 de bronz.

Proaspăt realeasă, Elisabeta Lipă a subliniat performanţele reuşite de federaţie, deşi dispune doar de 600 sportivi legitimaţi la toate categoriile şi care îşi desfăşoară activitatea la 29 de cluburi, însă comparativ cu numărul de sportivi practicanţi, medalia olimpică de bronz de la Rio de Janeiro nu mulţumeşte. Astfel, obiectivul principal al ciclului olimpic 2017-2020 este cucerirea la JO 2020 de la Tokyo a cel puţin două medalii - una la feminin şi una la masculin.

Componenţa Comitetului Executiv rezultată în urma votului colectiv şi deschis de joi:
Preşedinte — Elisabeta Lipă
Vicepreşedinte — Adrian Poeană
Membri: Balojin Zlatomir, Viorica Chermeş (Susanu), Emil Curteanu, Valentin Gavril, Gheorghe Iordache, Călin Şerban, la care se adaugă Geanina Beleagă, în calitate de preşedintă a Comisiei Sportivilor.

Comisia de Apel:
Preşedinte: Bogdan Filcea
Membri: Marian Fediuc, Dorin Alupei
Cenzor: Oana Enache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport