Elevii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Matematică

Lotul olimpic de matematică a obţinut şase premii (trei medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune) la a 58-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 12 - 23 iulie, la Rio de Janeiro.
Elevi medaliaţi la Olimpiada de matematică de la Rio de Janeiro, 2017
Elevi medaliaţi la Olimpiada de matematică de la Rio de Janeiro, 2017 (Facebook)

Medaliile de argint au fost câştigate de Filip-Alexandru Ion (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). Ciprian Mircea Bonciocat (laureat cu argint în 2015 şi 2016)şi Mihnea-Andrei Ocian au intrat în posesia medaliilor de bronz. Cei doi elevi provin de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Alexandra Timofte (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) a primit o menţiune.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de prof. univ. dr. Radu Gologan (Universitatea Politehnica din Bucureşti) şi lector univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara).

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţă. A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state. La ediţia 2017 au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări.