Elena Udrea va cere protecţie specială la Penitenciarul Târgşor

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a anunţat sâmbătă că fostul ministru va cere Administraţiei Penitenciarelor protecţie specială, relatează B1 TV.

"Va face cerere către Administraţia Penitenciarelor pentru protecţie specială", a declarat Striblea. Întrebat când va face cererea, avocatul a răspuns că, dacă cererea n-a fost deja făcută, atunci Udrea o va face luni. "Dar am impresia că (cererea - n.r.) a fost făcută", a fost răspunsul avocatului.

Anunţul lui Striblea vine în contextul în care, în presă, a apărut informaţia că, în perioada în care Udrea era închisă în Arestul Poliţiei Capitalei, fostul ministru a primit o scrisoare de la un deţinut încarcerat la Colibaşi care susţine că a primit comandă de la clanul Cămătarilor să o înţepe cu un ac infectat cu HIV.

Atacul ar fi urmat să aibă loc în momentul în care Udrea era transferată la instanţă. Potrivit deţinutului, care se recomandă Petre, Udrea ar avea un duşman care a denunţat-o şi a băgat-o la puşcărie. Acest duşman, la care Petre se referă denumindu-l P., ar fi prieten bun cu Sile Cămătaru şi s-ar fi înţeles cu acesta "să o distrugă" pe Elena Udrea.

"Distrugerea" Elenei Udrea urma sa fie făcută prin înţeparea cu un ac infestat cu HIV, operaţiune de care urma sa se ocupe Petre, condamnat, potrivit spuselor sale, pentru răpire şi cămătărie.

"Tu ai un duşman care te-a denunţat şi te-a băgat acolo şi e prieten bun cu Sile. Au discutat despre tine şi spunându-i că vrea să te distrugă şi că dacă are pe cineva care să-ţi facă rău. Sile a zis da, spunându-i că îi oferă 15 mii să dea ordin să te înţepe cu un ac de SIDA ca să te distrugă", se arată în scrisoarea publicată, în exclusivitate, de stiripesurse.ro.

Presupusul atentator i-a dezvăluit însă Elenei Udrea că, deoarece a simpatizat-o şi o simpatizează foarte mult, nu doar că a refuzat comanda lui Sile Cămătaru, ci, mai mult, i-a cerut acestuia să renunţe la a îi face rău fostului ministru şi să îi transmită celui ce a dat comanda că, dacă Elenei Udrea i se întâmpla ceva, îl va pune în căruţ pe viaţă.

După publicarea scrisorii, Penitenciarul de Femei Târgşor, unde a fost transferată Elena Udrea, a precizat că de la momentul încarcerării şi până în prezent, fostul ministru nu a înaintat nicio sesizare şi nu a semnalat angajaţilor penitenciarului aspecte privind existenţa unei scrisori de ameninţare.

"Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate au obligaţia de a asigura, în condiţiile legii, protecţia şi asistenţa deţinuţilor aflaţi în orice situaţie de vulnerabilitate. Având în vedere toate acestea, penitenciarul s-a autosesizat şi a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate.

Executarea pedepselor privative de libertate se realizează în condiţii care să asigure respectarea demnităţii umane, protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate. În situaţia în care deţinuţii consideră că le este pusă în pericol sănătatea, integritatea corporală sau viaţa pot sesiza de îndată, personalul din cadrul unităţii de detenţie, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, organele judiciare competente.", au mai comunicat reprezentanţii penitenciarului Târgşor, citaţi de stiripesurse.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne