Elena Udrea reclamă la CEDO condiţiile de detenţie

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Arestată preventiv în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a făcut o reclamaţie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în care se plânge de condiţiile de detenţie.

"Începând de astăzi, doamna Udrea îşi propune să aducă la cunoştinţa organismelor internaţionale, atât statale cât şi neguvernamentale, modul în care se prezintă justiţia românească în acest moment, modul în care este utilizat în mod abuziv arestul preventiv, modul în care mulţi aleg să facă denunţuri, ceea ce viciază profund actul de justiţie în România şi se ajunge de multe ori la rezultate neconforme cu realitatea", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, citat de b365.ro.

Plângerea la CEDO survine în contextul în care fostul ministru a cerut din nou înlocuirea arestului preventiv din dosarul "Gala Bute" cu o măsură mai blândă. Contestaţia se va judeca pe data de 10 aprilie.

Reamintim că avocaţii Elenei Udrea au reclamat şi la Consiliul Superior al Magistraturii presupuse nereguli vizând ancheta în dosarul "Gala Bute", acuzând că procurorii DNA fac presiuni asupra unor denunţători din dosar, pentru a le influenţa astfel mărturia.

Potrivit apărătorilor Elenei Udrea, DNA încearcă să ţeasă o poveste a acuzaţiilor. Astfel, la ultima şedinţă de judecată vizând prelungirea arestului preventiv a fostei candidate la preşedinţie, procurorii ar fi prezentat o trunchiere a celor declarate de către denunţători în timpul confruntărilor cu Udrea, mai spun avocaţii.

Fostul ministru susţine că ancheta în acest caz nu este făcută de "orice anchetatori", ci de "consilierii personali ai procurorului şef al DNA", pe care Udrea a acuzat-o în repetate rânduri că acţioneză în tandem cu generalul SRI Florian Coldea, care o vrea închisă cu orice preţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.