Elena Udrea înfundată de denunţurile lui Dinu Pescariu, Gabriel Sandu şi Gabriel Marin

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Elena Udrea datorează cel de al doilea mandat de arestare pe care DNA vrea să-l emită în urma unor denunţuri formulate de fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, Gabriel Marin (CEO Omnilogic) şi fostul tenisman Dinu Pescariu, relatează B1 TV.

Reamintim că miercuri, DNA a solicitat Parlamentului aviz pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft, după ce anterior formulase o cerere similară, vizând arestarea deputatei în dosarul Gala Bute.

În ceea ce priveşte dosarul Microsoft, în urma denunţurilor, procurorii au extins gama de acuzaţii la adresa fostei candidate la preşedinte. Din denunţul lui Dinu Pescariu a rezultat că Udrea nu doar că era la curent cu afacerile soţului ei ci, mai mult, ar fi pretins şi primit ea însăşi 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie" lui Dinu Pescariu.

Mai mult, declaraţiile pe care Udrea le-a făcut în spaţiul public în ultimele zile ar putea să-l influenţeze indirect pe Dorin Cocoş, fostul său soţ, arestat preventiv în dosarul Microsoft, precum şi pe un martor necunoscut încă, mai susţin procurorii în motivarea cererii de înlocuire a măsurii controlului judiciar dispus în cazul Elenei Udrea cu arestarea preventivă.

Denunţul lui Pescariu

”La data de 05.11.2014, Pescariu Dinu - Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 - februarie 2014. Faptele sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatei.

Conform procurorilor, în urmă cu şase ani, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş a făcut o înţelegere cu Gheorghe Ştefan şi cu Gabriel Sandu. În uraă acestei înţelegeri, le-ar fi cerut lui Claudiu Florica şi Dinu Pescariu nouă milioane de euro, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la momentul respectiv ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, să asigure firmelor susţinute de Florica, încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Ulterior, în 2010, Cocoş s-ar fi înţeles cu soţia lui şi ar fi cerut de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi care activează în domeniul IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

”Există acte şi declaraţii de avere din perioada 2009 - 2014, din care rezultă că suspecta Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori", arată procurorii.

Potrivit DNA, banii primiţi de la Pescariu apar în actul de partaj încheiat între Dorin Cocoş şi Elena Udrea la data de 10 iunie 2013.

Mai mult, valoarea creditului contractat, scadent în anul 2021, declarat la partaj, se contrazice cu mai multe chitanţe găsite la percheziţia domiciliară în biroul lui Pescariu, care atestă în fals că anterior partajului, s-ar fi restituit suma de 100.000 de euro, notează procurorii.

Denunţul lui Gabriel Marin

Printre cei ce au pus umărul la căderea Elenei Udrea se numără şi Gabriel Marin, patronul Omnilogic. La data de 07.01.2015, acesta a formulat un denunţ în care susţine că, în anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Dorin Cocoş a virat într-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsă de fostul soţ al Elenei Udrea pentru deblocarea plăţilor aferente contractului e-România. Tot din denunţul formulat de Marin Gabriel rezultă că astfel de presiuni au fost exercitate şi de Andrei Săvulescu - manager de proiect, Vreme Valerian - ministru MCSI şi Mustea Răzvan.

Denunţul lui Sandu

Cât despre Gabriel Sandu, fostul ministru al Telecomunicaţiilor care a lansat acuzaţii incendiare la adresa conducerii PDL, potrivit B1 TV, acesta a formulat la data de 19.01.2015 un denunţ cu privire la fapte de corupţie săvârşite în legătură cu derularea acestui contract de Cocoş Dorin, Vreme Valerian şi Fecioru Marius.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook