Elena Udrea: Fuziunea PDL-PNL ar putea da un prezidenţiabil incompatibil

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Fuziunea PDL-PNL este un "proiect şubred", care le-ar putea da românilor un prezidenţiabil declarat incompatibil de ANI, a declarat sâmbătă, Elena Udrea, referindu-se la Klaus Iohannis, candidatul la preşedinţie propus de PNL.

”Încă un motiv pentru a vedea cât de şubred este acest proiect pe care ei (PNL şi PDL- n.r.) se grăbesc sa îl facă astăzi. Ne putem trezi că după ce am avut un candidat la alegerile europarlamentare (Mircea Diaconu n.r.) care se pare că va fi declarat incompatibil şi la Parlamentul European, să avem un candidat la prezidenţiale care va fi declarat incompatibil în toamnă”, a declarat Elena Udrea sâmbătă întrebată despre posibilitatea ca liderul PNL, Klaus Iohannis, să fie declarat incompatibil, transmite corespondentul.

Potrivit Mediafax, Udrea, aflată la Mamaia la o acţiune organizată de tineretul PMP, a mai declarat că nu vede ce are de câştigat electoratul român din această fuziune:

”N-am auzit nimic nici de la domnul Blaga, nici de la Iohannis sau Antonescu despre ce câştigă electoratul din această fuziune. Am înţeles ce câştigă liderii celor două partide, care se salvează reciproc şi ocupă nişte funcţii în noul partid, dar electoratul ce câştigă din faptul că se unesc cele două partide?”, a mai spus Udrea.

Ţintind la credibilitatea PNL-ului, fost aliat de guvernare cu PSD, liderul PMP a mai subliniat că nu există nicio garanţie că noul partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL nu se va duce "din nou la braţul lui Victor Ponta."

Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins cu doar câteva zile în urmă cererea prin care Iohannis cerea suspendarea raportului prin care ANI l-a declarat incompatibil pe motiv ca, în timp ce îşi exercita funcţia de primar al Sibiului, a deţinut şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi la SC Pieţe SA ceea ce contravine prevederilor legale. Procesul prin care Iohannis a cerut anularea actului respectiv se va judeca pe data de 16 septembrie. Alianţa PDL-PNL îşi va decide însă prezidenţiabilul pe 5 august, cu o lună şi 11 zile înainte de proces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne