Elena Udrea despre Cristian Diaconescu: "Nu aş zice că la momentul ăsta este un candidat de dreapta"

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Elena Udrea, preşedintele şi prezidenţiabil PMP, a declarat marţi că fostul său coleg Cristian Diaconescu, pe care, în urmă cu o săptămână îl considera candidatul ideal la preşedinţia ţării, "nu este de dreapta".

Mai mult, Udrea, "aleasă" marţi prezidenţiabil al partidului în locul lui Diaconescu, care de altfel a şi plecat din partid pentru a-şi susţine candidatura independent, a declarat că acesta a făcut parte din grupul celor 322 de parlamentari care l-au suspendat pe Traian Băsescu în anul 2007.

"Eu nu aş zice că la momentul ăsta Cristian Diaconescu este un candidat de dreapta. Are o istorie politică de centru-stânga. (...) Mai degrabă aş vedea că ar putea să ia voturi din zonă de centru-stânga", a declarat Udrea, citată de ziare.com, despre fostul său coleg.

Preşedintele PMP a mai precizat că a aflat de-abia săptămâna trecută că Diaconescu a făcut parte dintre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea lui Traian Băsescu în anul 2007, la vremea respectivă Diaconescu fiind senator PSD.

"Nu ştiam când l-am propus. Dacă m-aş fi gândit, dacă s-ar fi gândit colegii mei, dacă ne-am fi gândit, am fi cercetat şi am fi aflat că a fost în '322'. Nu ne-am gândit, am aflat săptămâna trecută lucrul acesta", a declarat Udrea.

Traian Băsescu a fost primul care şi-a pus semnătura pe lista de susţinători ai candidaturii lui Cristian Diaconescu la preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne