Elena Udrea: De când cu ideea că ar putea candida, hopa şi dosarul penal pe numele lui Băsescu

Posibila intrare a lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei a neliniştit apele, astfel că fostul preşedinte s-a ales rapid cu un dosar penal pe numele său, este de părere Elena Udrea.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul ministru Elena Udrea leagă posibila candidatura a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei de proaspătul dosar în care fostul şef de stat este urmărit penal pentru spălare de bani în formă continuată.

"De când cu ideea că Traian Băsescu ar putea intra în alegeri pentru Primăria Bucureştiului, mai direct sau mai voalat prin diverse trompete din presă, se tot dau semnale să stea în banca lui, cu nepoţeii sau la un şah cu pensionarii în parc.

Că doar nu are de gând să strice planurile celor care se ocupă de "reformarea clasei politice" prin înlocuirea liderilor puternici cu tot felul de marionete "tehnocrate" incompetente ori "oameni noi" formaţi la Academia Securităţii Naţionale.

Şi cum mai sunt doar câteva zile în care se poate depune candidatura pentru Primărie, hopa şi dosarul penal pe numele lui Traian Băsescu! Deci, domnule Preşedinte, nu cumva să vă treacă prin cap să candidaţi la Capitală!", a scris Elena Udrea, pe contul său de Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General, încă din 13 aprilie, pentru spălare de bani în dosarul Căşuneanu. Este vorba despre un teren cumpărat de fostul şef de stat în zona Băneasa.

"Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz", a scris miercuri, pe contul său de Facebook, Traian Băsescu.

Pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme), potrivit Agerpres.

În aceeaşi zi, omul de afaceri Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, însă la un preţ de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

În octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Căşuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu aceşti bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti — Ploieşti cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioana Băsescu.