Elena Udrea continuă şirul poveştilor cu aţă albă din "Gala Bute". Astăzi - povestea lui Lungu

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

Acuzată de corupţie în dosarele "Microsoft" şi "Gala Bute", fostul ministru Elena Udrea se află deja de ceva vreme în Arestul Poliţiei Capitalei, de unde continuă să trimită mesaje opiniei publice prin intermediul echipei sale de comunicare. Duminică, fosta şefă PMP a postat un nou mesaj pe contul său de Facebook intitulat "Aberaţiile "Galei Bute": Consilierii lui Kovesi o acuză pe Udrea că a luat mită fără să ştie (?!)".

"Continuăm şirul poveştilor cu aţă albă din "Gala Bute", care se constituie, chipurile, ca probe împotriva Elenei Udrea. Astăzi, povestea lui Lungu, băiatul care a luat mită, pe care a reinvestit-o la partid. Plus încă ceva pe lângă, din propria puşculiţă", scrie Elena Udrea.

Povestea lui Lungu, de Elena Udrea

"Fapta: Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia au împărţit în 2010 o mită de 695.367 de lei pe care au primit-o de la Adrian Gărdean.

Desfăşurarea evenimentelor: Lungu şi Gărdean confirmă în declaraţiile lor că primul i l-a prezentat pe al doilea lui Gheorghe Nastasia chiar la sediul MDRT. După această întâlnire (în care Nastasia i-ar fi spus la ureche ceva lui Gărdean – procurorii presupun că îl atenţiona asupra "procentului de 10%"), secretarul general al ministerului i-a cerut în două rânduri lui Lungu să cumpere nişte generatoare pe firma lui (a lui Lungu). Generatoare pe care, ulterior, le-a revândut firmei lui Gărdean la un preţ mai mare.

Diferenţa de bani (cei aproape 700.000 de lei) a fost împărţită între Lungu şi Nastasia (10% - 90%). Secretarul general al MDRT neagă această derulare a evenimentelor, numai că, ce să vezi? aici chiar există conturi şi elemente concrete care dovedesc faptul că a luat mita de 695.367 de lei. Şi, totuşi, Nastasia stă liniştit acasă şi se bucură de beneficiile aerului de munte.

Din cei 10% care i-au rămas lui, Lungu mai spune că a plătit şi nişte materiale pentru PDL Bucureşti, în valoare totală de vreo 20.000 de euro. Doar că suma invocată este mai mare decât banii care ar fi rezultat din mita iniţială. Deci, fie Lungu minte, fie a adus bani de acasă (ce băiat de caracter! – a luat bani, dar i-a dat pe toţi mai departe şi a mai şi spart economiile familiei).

Ce s-a întâmplat la confruntări şi consilierii lui Kovesi nu vor ca judecătorii şi opinia publică să ştie:

• La întrebarea Elenei Udrea, Ştefan Lungu a recunoscut că niciodată fostul ministru nu i-a cerut să facă plăţi din banii lui sau de la Gărdean pentru PDL sau pentru Udrea personal.

• Mai mult, că niciodată nu i-a spus lui Udrea că a luat bani de la Gărdean şi a recunoscut că nu avea relaţii de afaceri cu fostul ministru.

• Lungu spune şi că singura dată când a vorbit cu Elena Udrea despre Gărdean a fost în 2009, când Elena Udrea i-a spus că ar face bine să nu lucreze cu Adrian Gărdean. (Ştefan Lungu îl cunoştea de ani de zile şi lucrase pentru el).

Este evident că, şi dacă ar fi cum a povestit Lungu şi s-ar fi plătit nişte materiale promoţionale pentru PDL Bucureşti în 2010 (aproximativ 20.000 de euro), Elena Udrea nu a avut cunoştinţă de acest lucru. Or, nu poţi să iei mită fără să ştii că iei mită. Mai mult, plăţile invocate de Lungu au fost făcute la momente la care scopul lor nu putea fi cel declarat de acesta (cu vreo trei luni înaintea Consiliului de Coordonare al PDL Bucureşti din noiembrie 2010). Deci, avem de-a face cu o minciună gogonată a acestuia.

Având în vedere că Ştefan Lungu lucra şi cu alte filiale PDL (lucru de care procurorii nu au fost deloc interesaţi să le verifice), este posibil să fi fost plătite alte materiale purtând sigla partidului, dar oricum acest lucru nu o privea pe Udrea. Ştefan Lungu colabora cu PDL în ceea ce priveşte materialele promoţionale în campanie sau alte evenimente încă din 2007 – 2008".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.