Electrocentrale Bucureşti, dată pe mâna Parchetului de Corpul de control al premierului

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În urma verificărilor efectuate la societatea Electrocentrale Bucureşti SA, Corpul de control al premierului Dacian Cioloş a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală.

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat un control la Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN SA), având ca obiectiv verificarea respectării dispoziţiilor legale în legătură cu organizarea şi funcţionarea societăţii în perioada 1 ianuarie 2009 — 31 decembrie 2014, perioada controlului fiind extinsă până în anul 2015 cu privire la acte sau operaţiuni ale căror consecinţe s-au produs ulterior datei de 31 decembrie 2014, reiese din sinteza raportului de control.

În urma controlului, s-a decis transmiterea acestui raport la: societatea Electrocentrale Bucureşti SA, în vederea implementării măsurilor propuse de Corpul de control al premierului, la Ministerul Energiei, Curtea de Conturi, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, Secretariatul General al Guvernului, spre informare, la Cancelaria prim-ministrului, spre informare, şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală.

Pentru a consulta sinteza raportului realizat de Corpul de control al premierului în urma investigaţiilor de la societatea Electrocentrale Bucureşti SA intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne