„Eight & Bob” - un parfum cu iz de istorie

Parfumul "Eight and Bob"
Parfumul "Eight and Bob" (Youtobe.com)

Albert Fouquet este fiul unui aristocrat parizian ce făcea parte din selecta societate franceză la începutul secolului al XX-lea. Fiind expert în descoperirea parfumurilor, el a reuşit să creeze un parfum pentru uz personal cu diferite esenţe, care va deveni celebru. În munca sa de creaţie a fost de multe ori ajutat de majordomul familiei, pe nume Philippe, cel care ulterior a salvat parfumul pentru a nu fi capturat de nemţi în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

În iarna anului 1934, Albert Fouquet a călătorit în Chile, invitat fiind de ambasadorul Italiei. În această călătorie, nu numai că s-a bucurat de priveliştile minunate, dar a ajuns în Anzi unde a căutat plante aromatice care au îmbogăţit esenţele sale. Aşa a descoperit o plantă sălbatică cu o aromă necunoscută, ce l-a încântat şi pe care a botezat-o „Andrea”, esenţa sa devenind misterul parfumului „Eight & Bob”.

În vara anului 1937, Fouquet a cunoscut un tânăr student american, ce era în vizită pe Coasta de Azur. Studentul era John Fitzgerald Kennedy, care fără dubiu s-a transformat în cel mai bun ambasador al parfumului „Eight & Bob” şi aceasta deoarece Albert Fouquet i-a lăsat o notă la hotel în care spunea: „în această sticlă vei găsi doza de glamour franceză de care are nevoie personalitatea ta americană”. Lui Kennedy i-a plăcut foarte mult parfumul şi la întoarcerea în SUA i-a scris lui Fouquet cerându-i un alt parfum pentru fratele său Bob. De aici se naşte numele acestei colonii ce va deveni faimoasă. Pentru a acoperi cheltuielile de transport, a trimis un lot de colonii. Vedetele de la Hoolywood precum Cary Grand şi James Stuart au fost încântate şi au folosit şi ele acest parfum.

Albert Fouquet a murit în anul 1939 într-un accident de trafic în Biarrtiz, Franţa. Philippe, majordomul familiei, a ascuns flacoanele de parfum în cărţi pentru a nu fi găsite de nemţi în timpul războiului. Mult mai târziu datorită familiei majordomului, s-a putut recupera formula de la „Eight & Bob”, care avea un proces artizanal delicat pentru elaborare.

Prezentarea parfumului este o carte între paginile căreia se ascunde flaconul de colonie. Acest lucru dă o mare personalitate parfumului, care are preţul de 135 de Euro şi care poate fi găsit numai în marile parfumerii de lux. Este considerat unul dintre cele mai exclusiviste şi preferate parfumuri de către bărbaţii cei mai eleganţi din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură