"Ei cu hoţii, noi cu toţii!" - Mega-protest la Guvern. USR, PNL, Romania 100 printre protestatari

O gaşcă de derbedei corupţi este cu toată artileria grea îndreptată împotriva justiţiei şi încearcă să îi subjuge pe magistraţi ca să dea verdictele pe care le doresc politicienii, atrag atenţia protestatarii.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Protestul se apropie de final. În Piaţa Victoriei mai erau doar câteva sute de protestatari în jurul orei 21.30.

* * *

UPDATE: La ora 21.00, în Piaţa Victoriei s-a cântat imnul, iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

***

UPDATE: În jurul orei 20.30, numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei era estimat la 15.000.

***

UPDATE: La ora 20.00, protestatarii au ţinut un moment de reculegere pentru Regele Mihai. Mulţimea s-a întors cu spatele la Guvern de-a lungul momentelor de linişte respectuoasă. La finele celor câteva momente, s-a scandat "Regele Mihai, Regele Mihai!".

***

UPDATE: Numărul protestatarilor pare să treacă de 10.000 în jurul orei 20.00. Impresionantă este şi mobilizarea Jandarmieriei care a format cordoane în faţa Guvernului şi a trimis şi brigada de intervenţie, nu doar jandarmii călare.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Nu îi mai suportăm, nu avem de nici unele, mor românii pe drumurile patriei, investiţii zero, deci nu se poate aşa. (Ieşim n.r.) şi împotriva pesediştilor ăştia, urmaşii feseniştilor, toată lumea ştie, ajunge, au furat mai mult decât se poate şi nu au făcut şi nici nu o să facă", spune indignat un tânăr.

***

UPDATE Piaţa Victoriei este plină şi mulţimea continuă să vină. Numărul protestatarilor trece de cinci mii. Carosabilul a fost ocupat pe sensul de mers dinspre Kiseleff spre Victoriei iar mulţimea continuă să vină în valuri.

"Mi se pare un moment fundamental, săptămâna viitoare va fi decisivă pentru toată opoziţia asta de aproape un an în faţa acestui tăvălug fără precedent care riscă să ne devieze cu consecinţe extrem de nocive pentru viitorul nostru!", declară un protestatar venit tocmai de la Braşov.

"N-am fost plătit de nimeni, eu vin aici pur şi simplu ca cei care au încălcat un pic legea să facă un pas în spate (...) Cei care au greşit, nu le doresc puşcăria, dar să plătească daunele!", declară un pensionar.

Printre protestatari se văd mulţi oameni tineri, familişti, persoane cu copii.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

"E momentul în care să nu renunţam, e un moment în care e vorba ori de ei, ori de noi, cine cedează primul", spune o mamă, venită la protest împreună cu soţul şi copilul.

În mulţime, un grup de tineri în frunte cu deputatul USR Tudor Pop plimbă mai multe cruci de lemn pe sunt înscrise numele unor boli, Rujeolă, Tuberculoză sau, mai dur, Marii Arşi.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Atmosfera este însufleţită de răpăielile unor tobe.

Referitor la faptul că USR, PNL, Platforma România 100 şi ONG-urile şi-au dat mâna într-un apel comun la protest, cei intervievaţi de reporterul Epoch Times au găsit benefică această idee.

"E o idee destul de bună, era de aşteptat, dacă până acum asistam la faptul că cei din PSD/ALDE erau uniţi într-un front comun şi motivaţi de ideea de scăpa de braţul legii, cei de dreapta au fost foarte principiali şi uneori s-au şi lovit, era de aşteptat ca ei să se coalizeze, ceea ce e foarte bine", a declarat un protestatar.

Protestatarilor români li s-au alăturat şi doi francezi care lucrează în România. Aceştia au criticat Revoluţia Fiscală, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat afectându-i pe investitori, cât şi corupţia care se vede peste tot, inclusiv în lipsa infrastructurii. Această ţară are un potenţial enorm, a opinat persoana intervievată, potenţial pe care actuala guvernare îl spoliază.

***

UPDATE Piaţa Victoriei se umple rapid de protestatari, numărul acestora ajungând la aproximativ 1000. În mijlocul mulţimii pot fi văzuţi numeroşi politicieni: Ludovic Orban, Raluca Turcan, Florin Cîţu, de la PNL, Dan Barna, Vlad Alexandrescu, Iulian Bulai, Cristian Seidler, Florina Presadă - USR, Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Dragoş Pîslaru, Raluca Prună de la Platforma România 100, reprezentanţi ai organizaţilor societăţii civile care au lansat mobilizări la protest, precum Rezistenţa, Corupţia Ucide, Iniţiativa România etc.

"Nimeni nu i-a votat pentru a distruge justiţia, nimeni nu i-a votat pentru a se lupta cu statul paralel şi alte prostii care nu au absolut niciun sens, nu au niciun argument, nu există nimic în realitate. Ceea ce fac este să captureze statul, vorbim de un stat capturat, care este pus pur şi simplu în slujba propriilor lor interese. Atâta tot, e atât de simplu!", a declarat Vlad Voiculescu.

"România a trăit în ultimul an un iad al democraţiei, adică majoritatea a câştigat nişte alegeri cu un total alt mandat, despre o promisiune, cu un program de guvernare minunat care va aduce prosperitate şi succes. Nu numai că a fost o minciună, ca să spunem că-i de aşteptat de la politicieni în campanie, de la vechii politicieni în campanie, dar tot anul acesta, guvernul şi majoritatea parlamentară s-au comportat exact ca o casă de avocatură a domnului Liviu Dragnea şi a domnului Tăriceanu şi a acestei persoane cu probleme penale din partidele lor, rezultatul fiind că toate resursele statului au fost consumate timp de un an de zile pe interese profund personale şi imorale. Despre asta este vorba. Iar acuma vedem că se doreşte nu doar rezolvarea acestor interese meschin personale, de fapt se doreşte confiscarea instituţiilor statului, destructurarea modului de funcţionare a unei justiţii care a început să funcţioneze mult mai bine decât perioada anilor 90 sau anilor 2000 de început", a precizat, la rândul său, pentru Epoch Times, liderul USR, Dan Barna.

"Fac un apel la toţi românii cărora le pasă de România, care au capacitatea să înţeleagă că actuala putere este nocivă pentru România, să nu fie pasivi, să se manifeste, să-şi exprime punctul de vedere, să iasă alături de noi la manifestaţii publice, pentru a-i face pe aceşti domni să înţeleagă că dacă au o majoritate parlamentară conjucturală, nu pot să-şi permită să facă ce vor, că ei trebuie să respecte voinţa cetăţenilor şi că nu pot să calce în picioare democraţia sau să afecteze traiectoria euro-atlantică a României", a precizat, la rândul său, Ludovic Orban.

Oamenii scandează puternic mesaje precum: "Solidaritate", "România, trezeşte-te!", "Hoţii, hoţii!", "Ne-am săturat cât ne-aţi furat!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "PSD, ciuma roşie", ''Justiţie, nu corupţie", "DNA, să vină să vă ia!", însoţite de fluierături şi huiduieli.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

"Există o singură şansă să oprim crimele împotriva justiţiei pe care această putere încearcă să le facă de aproape un an de zile. Şansa noastră e să fim împreună, împreună stăm în picioare, împărţiţi ne prăbuşim şi odată cu aceste proteste s-ar putea prăbuşi tot ceea ce înseamnă proteste, stat de drept şi democraţie în România!' a declarat Oana Dobre, de la Corupţia Ucide.

***

Circa 300 de oameni se strânseseră lângă Guvern, în jurul orei 18.15, la protestul intitulat simbolic "Ei cu hoţii, Noi cu toţii". Anunţat pe Facebook şi promovat de zeci de organizaţii ale societăţii civile din România şi Diaspora, protestul este declanşat de adoptarea, pe repede-înainte, a modificărilor legilor Justiţiei. Proteste similare vor avea loc şi în numeroase alte oraşe ale ţării, precum şi în diaspora.

"Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoţiei. Chemăm lumea din România, diaspora să vină la Bucureşti, din toată ţara!", sună apelul lansat pe Facebook.

Strânşi în Piaţa Victoriei, epicentrul protestelor #rezist, protestatarii reamintesc că, dacă nu vrem să avem o Justiţie aservită politic, este cazul ca oamenii să se mobilizeze, cu mic cu mare, şi să spună STOP transformării României într-un stat dictatorial.

"O gaşcă de derbedei corupţi", culmea, plătiţi din banii noştri, este în acest moment cu toată artileria grea îndreptată împotriva justiţiei", atrage atenţia o protestatară.

"Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută pe scena politică este absolut incalificabil. Ştim care sunt atributele celor din PSD şi ALDE, că sunt corupţi, hoţi, mincinoşi, incompetenţi, obraznici, aroganţi, sfidători şi lista poate continua. Dar circul de cea mai joasă speţă din Parlament, la care am asistat, ne-a şocat de-a dreptul. Coaliţia asta majoritară continuă să ne surprindă în cel mai rău şi urât mod posibil. Limbajul suburban şi birjăresc folosit de un senator PSD la adresa unei colege din opoziţie, ne arată de fapt dispreţul lor total faţă de România şi faţă de poporul român.

Să nu uităm, că aceşti nemernici din Parlament şi din Guvern sunt plătiţi din banii noştri şi pe banii noştri îşi permit să facă toate nenorocirile pe care le fac. O gaşcă de derbedei corupţi este în acest moment cu toată artileria grea îndreptată împotriva justiţiei. Vor să îi subjuge de urgenţă pe magistraţi, care să dea verdictele pe care aceştia şi le doresc. Nu numai că vor să scape basma curată după ce au furat în neştire toată ţara, dar vor în continuare să îşi facă de cap fără să mai poată fi traşi la răspundere de absolut nimeni.

Au fost capabili până şi să schimbe regulamentul Camerei Deputaţilor, noaptea ca hoţii, astfel încât Opoziţia să nu îi mai încurce, aşa cum a reuşit USR să facă miercuri. Îi felicit din toată inima pe parlamentarii USR, care au dat dovadă de mult curaj şi ambiţie, în încercarea lor de a stopa adoptarea legilor. Aşa că, dacă prin acest regulament schimbat, PSD cu ALDE vor să pună pumnul în gura opoziţiei, presiunea străzii trebuie să devină noua opoziţie. De aceea suntem în această seară aici, iar protestele vor continua cu siguranţă şi săptămâna viitoare.

Cel mai mult îmi doresc ca lumea să devină conştientă că libertatea şi democraţia sunt într-un real pericol, pentru că după ce s-a întâmplat săptămâna trecută în Parlament nu mai avem niciun dubiu că se doreşte instaurarea dictaturii. Nu vrem sub nicio formă să ajungem ca în Rusia, Turcia sau mai nou Polonia. Dacă societatea civilă nu se trezeşte acum, în cel de-al doisprezecelea ceas, vom intra definitiv în zodia hoţiei şi mitocăniei. De aceea, acum este momentul să folosim toate armele de care dispunem pentru a scăpa o dată pentru totdeauna ţara de plaga asta care se numeşte PSD. Pentru că în acest moment mie mi se pare că şi parcursul nostru european este pus în pericol, este clar că într-un fel sau altul, trebuie să ajungem urgent la alegeri anticipate pentru a putea continua drumul firesc pe baza valorilor europene. Iar faptul că UDMR îi sprijină necondiţionat pe infractorii ăştia, mă face să mă gândesc că nu ştiu ce alte privilegii ar mai putea obţine, decât cele teritoriale. Avem atât de multe motive şi toate extrem de grave să fim în stradă. Acum Decembrie trebuie să devină noul Februarie, numai că de data asta nu trebuie să ne oprim până nu reuşim să scăpăm definitiv de banda asta de infractori care ne-a acaparat ţara", transmite protestatara.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

O altă protestatară lansează şi ea un apel la trezire, reamintindu-le oamenilor că, nereacţionând, se încurajează dictatura.

"Adevărata problemă a României nu este clasa politică, ci marea masă a oamenilor indiferenţi care, prin atitudinea lor sprijină abuzurile şi obrăznicia guvernanţilor. Oamenii par să nu înţeleagă gravitatea situaţiei. Nu realizează că, neacţionând, încurajează dictatura... De mai bine de zece luni, tot strigăm pentru libertate, stat de drept, justiţie independenţă etc., dar nimeni nu pare să ne audă. Sunt prea ocupaţi cu distracţia - mall-urile, cafenelele, cluburile sunt pline... Doar că distracţia chiar asta e: distragerea atenţiei de la lucrurile importante... Sper ca măcar exemplul Poloniei să îi trezească, dacă noi n-am reuşit. De dragul democraţiei, România, trezeşte-te!", spune o protestatară.