EHF EURO 2018. Naţionala României întâlneşte astăzi Rusia în semifinale

Naţionala feminină de handbal a României va lupta, astăzi - ora 18:30, pentru un loc în marea finală a competiţiei continentale, cu echipa similară a Rusiei - campioana olimpică en titre, câştigătoarea primei grupe principale.
(EHF/facebook)

Urmează un meci foarte greu, un adevărat test pentru prima echipă de handbal feminin a ţării noastre, care va trebui să ţină piept, în lupta pentru calificarea în marea finală a Campionatului European din Franţa, cu Rusia - o echipă extraordinar de solidă, proaspătă campioană olimpică.

Jucătoarele pregătite de spaniolul Martin Ambros pornesc cu şansa a doua - fără pionul de bază a selecţionatei noastre, Cristina Neagu, accidentată în ultima partidă din grupă, cea cu Ungaria. Bianca Bazaliu (21 de ani) - legitimată la CSM Bucureşti, a fost convocată de urgenţă de selecţioner pentru ai lua locul la prima echipă imediat după nefericitul eveniment.

Obiectivul tricolorelor la acest turneu final a fost îndeplinit - calificarea în careul de aşi, orice rezultat pozitiv înregistrat de acum încolo va fi un bonus pentru fetele noastre. Graţie acestei performanţe naţionala noastră a primit totodată şi biletul pentru Campionatul Mondial de anul viitor.

România şi Rusia s-au mai întâlnit de două ori până acum în preliminariile Campionatului European, ambele echipe înregistrând câte o victorie: în Rusia, gazdele s-au impus cu 30-25, iar naţionala noastră a câştigat acasă cu 26-25.

La Campionatul European din urmă cu doi ani, fetele noastre au trecut de rusoaice cu 22-17.

Favorita principală la cucerirea trofeului este echipa gazdă Franţa, urmată de adversara noastră - Rusia, respectiv Olanda. România este văzută cu ultima şansă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport