Efectul presei: Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, cercetat penal de Parchetul General

Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, este cercetat penal de Parchetul General după ce Newsweek România a publicat un material privind modul în care social-democratul a cheltuit banii primiţi de partid drept subvenţie de la stat.
Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD.
Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD. (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Parchetul General a confirmat oficial că Mircea Drăghici, trezorierul PSD propus pentru a prelua funcţia de ministru al Transporturilor, este cercetat penal, dezvăluie publicaţia Newsweek.

"Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră", a confirmat Parchetul General.

În materialul publicaţiei citate se vorbea despre felul în care Mircea Drăghici şi soţia sa au beneficiat din plin de banii partidului proveniţi din subvenţiile primite de la stat.

"În urmă cu câteva săptămâni, Newsweek România a arătat că din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. Iar un partid care se laudă cu peste 400.000 de membri are un buget generos. Şi nu doar din cotizaţii: numai din subvenţia de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi. O parte din aceşti bani publici, necesari – în principiu – activităţilor cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D şi Mercedes GLK 250", scriu jurnaliştii.

Pentru mai multe detalii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne