Efectul guvernării PSD. 43 de oraşe au rămas fără bani

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

În momentul de faţă, 43 de oraşe nu mai dispun de bani de salarii şi nici pentru funcţionare, a declarat marţi seara premierul Ludovic Orban. Premierul a precizat însă că aceste localităţi urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.

"La asociaţia oraşelor mi-au spus foarte clar că 43 de localităţi nu au bani să termine bugetul. (...) O să le dăm prin intermediul ordonanţei de urgenţă de rectificare, de aia am demarat discuţiile cu asociaţiile autorităţilor locale, ca să ştim foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de oraşe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcţionare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, că au fost transferate anul acesta la localităţi fără să le transfere şi resursele financiare", a declarat Orban, citat de Agerpres, la România TV.

Premierul a mai precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor oraşelor, care solicită ca bugetele locale să fie bazate pe o sumă minimă stabilită pe fiecare locuitor. Sumele necesare pentru funcţionarea administraţiilor ar urma să fie diferenţiate în funcţie de localităţi, iar completările până la limita bugetului minim să fie făcute de la bugetul de stat dacă nu se colectează din veniturile proprii.

Reamintim că anul acesta primarii - inclusiv primari PSD - s-au declarat profund nemulţumiţi de modul în care a fost construit bugetul şi a acuzat Guvernul Dăncilă că practic i-a excrocat. Unul dintre lucrurile reproşate de primari a fost faptul că li s-au transferat cheltuielile pentru persoanele cu handicap, dar pe de altă parte, li s-a tăiat din resurse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne