Efectele deciziei CCR. Ce mari dosare se vor relua?

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

În urma deciziei pronunţate miercuri de CCR, completurile de 5 judecători de la Înalta Curte urmează să se schimbe. Iar aceasta nu este aşa, doar o procedură şi atât, ci va avea consecinţe - mai exact, toate procesele aflate în faza de apel la completurile de 5 judecători vor fi reluate de la zero, deoarece este schimbată componenţa instanţei. Printre aceste dosare sunt şi unele în care apar nume grele din politică, arată ziare.com.

Printre dosarele care se vor relua, deşi au avut loc deja câteva termene, se numără următoarele:

Sebastian Ghiţă - procesul în care este judecat că i-ar fi dat mită primarului din Ploieşti - în faza de apel a avut 7 termene.

Victor Mocanu, fost deputat PSD - în faza de apel a avut 5 termene;

Constantin Adăscăliţei, fost deputat PSD - în faza de apel a avut 3 termene;

Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor - în faza de apel a avut 2 termene;

Toni Greblă, secretar general al Guvernului - în faza de apel a avut 2 termene.

Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de 5 judecători pentru anul 2018 se vor desfăşura, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a anunţat astăzi instanţa.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne