Editorial special Epoch Times: Partidul Comunist Chinez conduce cu un comunism gol

Un miting in care s-a sarbatorit renuntarea a 46 milioane de oameni la Partidul Comunist Chinez.
Un miting in care s-a sarbatorit renuntarea a 46 milioane de oameni la Partidul Comunist Chinez. (The Epoch Times)

Publicarea celor Noua Comentarii privind Partidul Comunist a deschis o miscare de autoevaluare a Chinei moderne. Semnificatia istorica a Comentariilor este aceea ca in cele din urma a schimbat opinia oamenilor privind Partidul Comunist Chinez(CCP), un monstru care a influentat si a condus China pentru mai bine de o jumatate de secol. Comentariile au eradicat cultura partidului folosita de CCP pentru a ramane la putere. Le-a permis oamenilor sa cerceteze din nou istoria si sa faca cu mult curaj, o miscare istorica intr-o noua directie. Aceasta schimbare va avea un efect profund asupra Chinei si asupra lumii.

O era revolutionara vine dupa literatura revolutionara

Daca putem fi de acord ca publicarea Manifestului Comunist in 1848 a adus aproape cea mai mare schimbare in lume, atunci publicarea celor “Noua Comentarii” in 2004 este catalizatorul care a cauzat sfarsitul comunismului, iar colapsul subsecvent al CCP-ului reprezinta rascrucea.

Inca din ziua in care CCP a sosit la putere, miscarile politice care au implicat tortura, ucideri si deceptii nu s-au oprit. La jumatate de secol dupa ce CCP a uzurpat puterea de stat, 80 de milioane de persoane au murit din cauze anormale. Numarul mortilor este mai mare decat numarul total de oameni care au murit in ambele razboaie mondiale:de 13 ori mai multi decat evrei ucisi de Hitler, si de 260 de ori mai multi decat chinezii care au fost macelariti de catre japonezi la Nanjing in 1937. Pentru o crima atat de incomensurabila, putini oameni au cerut sistematic, au condamnat sau au cerut despagubiri de la CCP.

Cultura CCP este masinaria care produce tirania CCP-ului

CCP-ul a schimbat valori ortodoxe formate acum mii de ani in istoria chinezilor trecuti prin ateism, materialism si negarea culturii chineze. A schimbat complet ideologia cetatenilor chinezi prin spalarea creierului in mod fortat si repetat, convertind fiecare aspect al societatii. I-a transformat pe cetatenii chinezi in niste marionete pe care poate sa le ameninte, manipuleze si dezamageasca, dupa voia lor. Cultura Partidului controleaza gandurile si comportamentul chinezilor in fiecare secunda a vietii lor. Cultura Partidului a ajutat CCP-ul sa supravietuiasca usor fiecarei crize si sa-si regaseasca puterea ca sa-si poata macelarii, iar si iar, propriii cetateni si pe membrii de partid .

Cele Noua Comentarii au distrus minciunile CCP-ului cu dovezi istorice irefutabile si convingatoare si a dezvaluit cruda uratenie din spatele imaginii asa-zise “Marete, glorioasa si corecte” a CCP-ului. Inceputurile infame ale CCP-ului dovedesc ca conducerea comunista in China nu a fost o alegere a istoriei pentru ca CCP-ul a fortat oamenii sa creada acest lucru, care nu este nimic altceva decat o gramada de minciuni si violente. Istoria CCP-ului in crime explica de ce nu este el salvatorul ci dezastrul populatiei chineze. Cele Noua Comentarii i-au trezit pe cei care erau amagiti de catre CCP si le-a dat curajul si puterea sa isi slabeasca legatura cu cultura CCP.

Cand oamenii inteleg ce este cu adevarat CCP-ul si inceteaza sa mai creada in el; cand oamenii se intorc catre adevarata lor fiinta si gandesc independent cu valori ortodoxe; cand oamenii cred ca dreptatea naturii conduce totul, atunci Cultura CCP o sa piarda controlul asupra chinezilor.

China a fost lovita de frecvente catastrofe dupa ce CCP-ul s-a instalat la putere. Zdruncinata de cultura partidului, in mintea chinezilor nu este loc de demnitate si libertate. Doar scapand de cultura partidului pot chinezii sa scape din stransoarea tiraniei. Si doar atunci va exista o China stabila, bogata, libera, si democrata care valoreaza natura umana si moralitatea.

De la falimentul comunismului la pierderea increderii in sistem pana la renuntarea eventuala la propria sa cultura

Cele Noua Comentarii au declansat o miscare de trezire spirituala in China. Un succes important eradica cultura partidului pe care CCP-ul o nutreste de ani. Comentariile au distrus teoriile comuniste, si au cauzat pierderea totala a increderii populatiei in sistemul comunist si renuntarea la limbajul cultului comunist.

Chinezii au inceput sa abandoneze comunismul in urma cu aproximativ 10 ani. In ultimii doi ani raspunsurile batjocoritoare au devenit ceva obisnuit. Intelectualii din China stabilesc in mod constant noi partide politice civile sau chiar Coalitia Partidelor din Opozitie. Chiar si un taran a carui pamant a fost luat ilegal de catre guvern a concluzionat:”CCP-ul nu a fost niciodata bun de nimic.”

Tot mai multi chinezi au renuntat la speranta in timp ce CCP-ul continua sa faca rau. Un cititor al Epoch Times care a fost concediat a declarat catre Epoch Times: ”Inainte credeam ca politicile venite de la guvernarea centrala erau bune si ca de fapt guvernul local nu le executa corect. Acum am vazut clar ca CCP-ul este un grup de criminali de la cel mai mic la cel mai mare”. Pentru cei care au protestat la Beijing timp de mai multi ani, cuvintele lor s-au schimbat din “Sunt nedreptatit” in “Nu te voi lasa sa scapi cu asta”. *Cuvintele lui Yang Jia:”Daca nu o sa-mi dai o explicatie, o sa-ti dau o lectie”, au devenit o remarca faimoasa in China.

Limbajul cultului pe care CCP l-a construit in tot acest timp incepe sa se destrame. Oamenii critica CCP-ul si conducerea sa dictatoriala folosind un limbaj din cele Noua Comentarii. Sintagme ca “iubeste-ti tara si nu partidul”,”scapa de CCP”, “CCP ,intoarce-te in Siberia” pot fi vazute frecvent pe blogurile de internet.

Mao Zedong a definit cultura partidului intr-un forum din orasul Yan’an in anii 1940: ”In aceasta lume fiecare cultura, literatura sau arta apartine unei anumite clase” Si desi cultura partidului reprezinta “zimtii si suruburile unei masinarii revolutionare”, pentru CCP, cultura nu este altceva decat o unealta cu care a capturat si pastrat puterea politica. Sloganurile pe care aparatorii CCP-ului le schimba la fiecare cativa ani de la ura si efort in primii ani la “societatea armonioasa”si “Trei Reprezinta” in zilele noastre. Este evident ca indiferent cum va schimba CCP-ul termenii , totul se face pentru a mentine puterea.

Cultura este un element fundamental al unei natiuni, o natiune fara cultura nu este natiune

Cultura partidului pe care CCP a utilizat-o ca sa spele creierul Chinei timp de decenii este cel mult o subcultura. Este o serie de stereotipii ambigue si de nivel scazut si un mediu bazat pe limbaj care porneste de la o ideologie comunista. Pe masura ce cele Noua Comentarii incep sa se raspandeasca larg, omenirea detine o arma care poate penetra cultura inselatoare a partidului si astfel CCP-ul va ramane fara o baza.

Comunismul adevarat a murit, dar CCP-ul inca se tine de simplul invelis exterior. Pe masura ce oamenii isi dau seama ce este cu adevarat CCP-ul, o sa-l abandoneze in mod sigur.

Biroul editorial Epoch Times

19-11-08

*Yang Jia a fost arestat pentru ca mergea pe o bicicleta neinregistrata si a fost batut de politistii din Shanghai in 2007. El s-a intors mai tarziu la sectia de politie si a ucis sase politisti. Ciudata intorsatura a povestii este aceea ca chinezii au aparat, pe internet, actiunile sale, stiind cat de brutala si nepasatoare este politia si auzind despre comportamentul bland pe care l-a avut tatal sau fata de alte persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe