Ecaterina Andronescu vrea ore "remediale" pentru elevi. Când ar putea începe proiectul?

Elevii care rămân în urma clasei ar trebui să facă ore suplimentare pentru "remedierea" cunoaşterii, crede Ecaterina Andronescu.
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Epoch Times România)

Începând din ianuarie-februarie 2018, copiii din clasa a III-a până într-a VIII-a care nu au ţinut pasul cu programa şcolară ar putea face ore suplimentare, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ministrul nu a precizat după ce criterii şi cine îi va selecta pe participanţi ci doar că orele "remediale" ar putea să se facă din ianuarie anul viitor, cu aceeaşi învăţători şi profesori pe care elevii îi au şi la clasă.

„Elevii începând de la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a...Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare. Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, citată de Digi24.ro.

„Elevii, începând de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care păstrează ritmul cu programa şcolară, vor avea, probabil, două-trei ore suplimentar la clasă pentru recuperarea, remedierea cunoaşterii pe care ar fi trebuit să o acumuleze şi nu au făcut-o”, a precizat ministrul.

„Cred că toţi cei care se află în această situaţie şi se îndepărtează de majoritatea clasei, să spunem aşa, toţi trebuie să participe. Şi cred că va trebui să începem aceste lucruri chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie”, a adăugat Ecaterina Andronescu.