Ecaterina Andronescu, sub tunul PNL: „A luptat pentru a salva impostura şi plagiatul academic”

Ecaterina Andronescu a luptat, în ultimele săptămâni, pentru a salva impostura şi plagiatul academic, jignind zecile de mii de profesori şi doctori cinstiţi, a atras atenţia vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Candidatura fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este o sfidare la adresa tuturor cetăţenilor români, astfel că PNL solicită clar şi răspicat PSD-ului să nu-i mai acorde sprijin pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele liberal Raluca Turcan.

„În cei 19 ani de prezenţă a PSD-ului la şefia Ministerului Educaţiei, toate reformele iniţiate nu au făcut decât să submineze viitorul tinerilor României. Astăzi învăţământul românesc este la răscruce. Toate politicile publice girate de Ecaterina Andronescu au vizat: politizarea învăţământului – de la rectori la personalul nedidactic, acoperirea plagiatelor şi a imposturii în învăţământul superior, distrugerea învăţământului profesional şi risipa banilor publici prin programe învechite sau inutile”, a afirmat deputatul PNL.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, din această cauză, avem cel mai mare şomaj în rândul tinerilor din Europa şi suntem fruntaşi la procentul de analfabetism funcţional. „Învăţământul este decuplat de piaţa muncii. Profesorii, elevii şi părinţii sunt nemulţumiţi, pe bună dreptate, de sistemul de învăţământ şi şi-au pierdut motivaţia şi încrederea în şcoală.”

În doar câteva luni de când Dacian Cioloş este în fruntea Guvernului, sistemul a putut fi adus la linie de start, pe făgaşul normal, consideră Raluca Turcan, care dă o serie de argumente în acest sens: naveta elevilor este decontată integral, nu doar 25% cât primeau navetiştii prin bunăvoinţa Guvernului Ponta; toţi liceenii beneficiază de manuale gratuite, nu se va mai încălca Legea ca pe vremea PSD-ului, iar risipa din programul Cornul şi Laptele va fi stopată prin implementarea programului Masă la Şcoală.

Astfel, s-au pus bazele pentru stoparea abandonului şcolar: dacă unui copil i se asigură transport gratuit până la şcoală, dacă în clasă este cald şi i se oferă şi o masă diversificată, iar manualele nu sunt contra cost şi ajung pe banca fiecărui elev – nu există alte motive solide pentru ca părinţii să nu-şi trimită copiii la şcoală.

„Dacă Ecaterina Andronescu a luptat, în ultimele săptămâni, pentru a salva impostura şi plagiatul academic, jignind zecile de mii de profesori şi doctori cinstiţi, lupta ei s-a încheiat la Curtea Constituţională a României. Legea care amputa atribuţiile de control ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a fost declarată neconstituţională. PSD a demonstrat, pentru a câta oară, că poate folosi orice mijloace pentru a-şi apăra grupul de interese în defavoarea legii.

În acest moment, după ce Ecaterina Andronescu a încălcat toate procedurile parlamentare, a impus o lege imorală şi a ignorat cererea de reexaminare a Preşedintelui şi criticile societăţii civile, PNL solicită clar şi răspicat PSD-ului să nu-i mai acorde sprijin pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar. Altfel, candidatura fostului ministru, Ecaterina Andronescu, ar fi o sfidare la adresa tuturor cetăţenilor români”, a subliniat Raluca Turcan.