Ebola loveşte personalul medical

Membri ai organizaţiei Doctori Fără Frontiere, în Conakry, într-un salon de tratare a pacienţilor de ebola.
Membri ai organizaţiei Doctori Fără Frontiere, în Conakry, într-un salon de tratare a pacienţilor de ebola. (CELLOU BINANI/AFP/Getty Images)

Ministrul spaniol al Sănătăţii anunţa luni că obţinuse o doză din medicamentul experimental american ZMapp, pentru tratarea preotului spaniol bolnav de Ebola, Miguel Pajares, în vârstă de 75 de ani.

Totuşi, Pajares a murit, marţi, la spitalul Carlos al III-lea din Madrid. Spitalul nu a confirmat dacă pacientul a primit medicamentul, deşi ordinul din care făcea parte preotul, declarase anterior că urma să îi fie administrat.

Bătrânul este unul dintre cei trei pacienţi bolnavi de Ebola despre care se crede că au primit medicamentul experimental. Ceilalţi sunt doi americani evacuaţi în Atlanta unde se află sub carantină.

Pajares, care trata bolnavii de Ebola la spitalul San José de Monrovia din Liberia când a fost infectat, a fost transportat, marţi, în Spania. Acesta lucra pentru ordinul San Juan de Dios, un grup umanitar catolic din Spania care administrează spitale în toată lumea.

Opt chinezi, membri ai personalului medical care tratau pacienţi cu Ebola, au fost puşi în carantină în Sierra Leone, potrivit ambasadorului chinez, dar nu s-a precizat dacă aceştia prezentau simptomele bolii.

În plus, 24 de asistente medicale au fost puse în carantină, potrivit oficialilor din sănătate, în timp ce un doctor a contractat Ebola dar răspunde bine la tratament.

Singurul virusolog care s-a aflat în prima linie a bătăliei împotriva epidemiei a murit de Ebola luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe