"E un plan mârşav" - Teodorovici susţine că i-a fost oferit "un măr otrăvit" înainte de "Congresul Fake" al PSD

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a lansat un nou atac pe Facebook după ce, în Comitetul Executiv Naţional (CEx), s-a decis că i se va permite până la urmă să candideze la Congresul PSD împotriva lui Marcel Ciolacu. În vizunea liderului PSD, este vorba despre "un măr otrăvit oferit de conducerea ilegală a PSD".

"Un măr otrăvit oferit de conducerea ilegală a PSD... sau afară-i vopsit gardul, înăuntru-i... CEx-ul PSD - CEx-ul deformat, NU reformat, aşa cum se chinuie conducerea ilegală zugrăvită în multe straturi, cât să acopere tot mucegaiul şi putregaiul ce au năpădit prin toate cotloanele! În calitate de candidat la conducerea PSD, am cerut să particip azi la CEx-ul dedicat inclusiv organizării Congresului din 22 august. Cu un iz de politică îmbâcsită, mi s-a permis accesul numai la punctul dedicat discuţiilor despre Congres şi am aflat doar că scenariul este deja scris şi regia este stabilită. Dovadă stă agenda detaliată a Congresului, care stabileşte clar că validată este o singură candidatură, chipurile statutară!? În rest, doar detalii ce ne conduc deja la marele câştigător al Congresului Fake. Toate poziţiile mele exprimate public (în principal pe Facebook, din cauza embargoului media impus de Ciolacu, prietenul şi partenerul de vânătoare al la fel de 'faimosului' Omar Hayssam) au detaliat, cu argumente de natură legală, hoţia prin care a fost preluată conducerea interimară a PSD şi escrocheria prin care se doreşte impunerea unei conduceri prin votul celui mai important for statutar - Congresul partidului", a declarat Teodorovici.

Liderul PSD susţine că înţelege bine atitudinea "conducerii ilegale", însă nu înţelege deloc tăcerea organizaţiilor PSD, a membrilor acestui partid.

"De când mi-am exprimat dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD, am înţeles să-mi asum o luptă în condiţii egale de participare pentru toţi candidaţii şi, cel mai important, în condiţii statutare. Candidatura mea a fost depusă în conformitate cu prevederile Statutului în vigoare în acest moment (aprobat de Congresul din 29 iunie 2019 şi validat de Tribunalul Bucureşti). Candidatura lui Marcel Ciolacu este neconformă pentru că încalcă, în primul rând, prevederile privind structura de conducere a PSD şi modalitatea de depunere a candidaturii. Eu nu voi accepta ca într-un Congres PSD să asistăm la un mare jaf doar pentru că partidul a ajuns la cheremul unui individ şi al grupului său de interese", a continuat Teodorovici.

În opinia fostului ministru de Finanţe, grupul condus de Ciolacu a preluat conducerea interimară "în condiţii de ilegalitate", astfel că toate acţiunile, deciziile şi hotărârile din interiorul partidului sunt, la rândul lor, ilegale.

"Se vrea cu orice preţ ca Marcel Ciolacu să ajungă preşedintele acestui partid. Oare asta merită colegii din partid? Oare asta aşteaptă alegătorii noştri? Se încearcă o manipulare în masă a membrilor acestui partid, a delegaţilor prezenţi în Congres, prin oferte închipuite de concesii la adresa candidaturii mele (un măr otrăvit), singura candidatură statutară în acest moment. Citiţi şi veţi înţelege. Orice detaliu privind legalitatea organizării Congresului trebuie să conteze şi orice argument juridic privind condiţiile statutare trebuie să primeze în faţa acestui plan mârşav", a conchis Teodorovici.