"E o zi bună! Am votat şi la referendum" - Dragnea a mers la vot flancat de jandarmi şi bodyguarzi / Jurnalişti bruscaţi

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Flancat de jandarmi şi bodyguarzi, care au bruscat inclusiv presa, preşedintele PSD Liviu Dragnea a mers, duminică, la secţia de la Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Capitală, unde a votat atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendumul pentru justiţie.

"Nu văd de ce este o surpriză (că am votat la referendum -n.r.), pentru că eu am spus tot timpul că susţin temele de la referendum. Este simplu", a declarat Dragnea.

La remarca presei că şi premierul a spus iniţial că va vota la referendum şi ulterior s-a răzgândit, şeful PSD a replicat: "Aşa cum toţi cetăţenii care au votat – unii au votat şi la referendum, şi alţii nu, aşa şi în PSD".

Întrebat dacă ar fi votat şi dacă nu vedea că a atins pragul de prezenţă, Dragnea a precizat că "dacă n-aş fi putut să votez nu aş fi spus dinainte că susţin aceste întrebări".

Redăm mai jos restul discuţiei liderului PSD cu presa:

Dragnea: Este o zi bună pentru că au venit foarte mulţi oameni la vot. Îmi pare rău pentru că au fost cozi foarte mari. Şi m-aţi întrebat mai devreme de ce cred că sunt cozile mari. Eu m-am uitat acum. Am fost la foarte multe votări şi am văzut de unde sunt întârzierile. Am văzut la mine: de la tabletă, de la două liste. Ne place - nu ne place, asta e realitatea. Din păcate.

Reporter: Şi în diaspora...

Dragnea: În diaspora, şi acolo îmi pare rău, dar ar trebui să îi întrebăm pe amabasadorii care au fost numiţi. Spania, Italia, Marea Britanie, să îi întrebăm pe ambasadorii de acolo:

1. De ce nu au încercat să îi redirecţioneze în această săptămână, să spună tuturor românilor de acolo unde sunt toate secţiile de vot, pentru că sunt secţii de vot unde nu e nimeni şi secţii de vot care sunt foarte aglomerate.

Reporter: Dar nu Guvernul a organizat aceste alegeri?

Dragnea: Prin ambasade.

Reporter: Ce va însemna un scor sub 30% pentru PSD?

Dragnea: Vorbim după ora 21:00

Reporter: Irina a votat?

Dragnea: A votat dimineaţă în Drumul Taberei.

Reporter: Dar de ce sunteţi singur? Fără nimeni din partid acum?

Dragnea: Fiecare e cu treaba lui.

Reporter: De ce aţi amânat atât de mult să votaţi şi aţi venit abia acum?

Dragnea: Acuma discutam despre o altă...

Reporter: Pentru ziua de mâine aveţi emoţii? Mâine s-ar putea să fie o sentinţă definitivă şi ar putea fi şi una nefavorabilă...

Dragnea: Haideţi că vorbim după ora 21:00, îmi puneţi toate întrebările...

Reporter: Ne puteţi totuşi răspunde dacă se poate, pentru că nu ştim dacă mai avem ocazia...

Dragnea: Vorbim după ora 21:00.

Reporter: De ce e nevoie de atâţia oameni în jurul dumneavoastră?

Reporter: De ce aveţi atâţia oameni în jurul dumneavoastră care împing în halul ăsta?

Dragnea: Eu am o singură întrebare: de ce nu mă lăsaţi să ies de aici?

Reporter: De ce aţi simţit nevoia să veniţi cu atâţia bodyguarzi? Sunteţi singurul lider politic care a venit cu bodyguarzi.

Reporter: Luaţi în calcul o demisie dacă nu sunt rezultatele scontate?

Reporter: Cine va deconta eşecul?

Reporter: Domnule Dragnea, sunteţi pregătit să mergeţi la puşcărie?

Dragnea: Dumneavoastra sunteţi? Nimeni nu e pregătit.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne