"E o ruşine în toată galaxia!", "Concluzie de slugă!" - Tudorel Toader stârneşte supărare mare printre politicieni

Anunţul ministrului Justiţiei că (deocamdată) nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a lui Lazăr şi Kovesi a stârnit reacţii acide printre politicieni.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Anunţul că Lazăr şi Kovesi nu vor fi revocaţi (încă) din funcţii ca urmare a anchetării adoptării OUG 13, ci doar puşi sub monitorizarea ministrului Justiţiei a stârnit vii reacţii printre politicienii ce sperau că cei doi îşi vor pierde posturile.

Una dintre cele mai virulente reacţii a avenit de la Codrin Ştefănescu (PSD): "o zi penibilă, o ruşine, sunt dezamăgit total, ca şi alte milioane de simpatizanţi", a declarat miercuri seara Ştefănescu, citat de hotnews, la RTV.

"Procurorii ăştia mi-au anchetat guvernul meu, al PSD, şi scapă. E o ruşine în toată galaxia să-l aud pe ministru cu un blablabla în care n-a zis nimic", a adăugat Ştefănescu.

O reacţie similară a avut-o şi Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, acesta declarând, la Antena 3, că nu este de acord cu decizia la care a ajuns ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în privinţa celor doi şefi ai PICCJ şi DNA, arătând că va demisiona din partid, dacă PSD o va susţine.

"E o zi penibilă. A fost o pledoarie impecabilă, dar o decizie absolut lamentabilă, în care nu mă regăsesc. Dacă PSD o va susţine, mă voi gândi foarte serios dacă mă voi mai regăsi în PSD de aici înainte. Iau în calcul să-mi dau demisia", a declarat Pleşoianu, preluat de Adevărul.

La rândul său, Traian Băsescu - unul dintre cei mai vocali critici ai DNA - l-a caracterizat pe Toader drept "un marţafoi care mereu s-a pliat pe interese" şi a opinat că deşi evaluarea făcută a fost “profesionistă”, "concluzia a fost de slugă”.

"Am urmărit şi eu discursul domnului ministru. A fost un discurs profesionist cu o concluzie de slugă. A constatat nefuncţionalităţile DNA, încălcarea gravă a Constituţiei şi pe urmă spune că nu este oportun să luăm măsuri împotriva celor care încalcă Constituţia. De astăzi statul român lucrează pe oportunităţi, nu pe Constituţie (...) Este explicaţia unui marţafoi propulsat la CCR de Fenechiu, care mereu s-a pliat pe interese. Asta este concluzia mea. Deci, păcat că Tudorel Toader ştie carte, dar rămâne o slugă”, a declarat Traian Băsescu, preluat de Gândul.info, la B1 TV.

Reamintim că miercuri, ministrul Justiţiei a anunţat că, deşi Kovesi şi Lazăr nu vor fi revocaţi din funcţie, activitatea le va fi monitorizată pentru a nu ieşi din "matca constituţională" a competenţelor pe care le au. Astfel, potrivit lui Toader, se impune "necesitatea instituirii unei atente monitorizări a activităţii pe care o desfăşoară procurorii de la DNA, DIICOT, Parchetul de pe lângă Înalta Curte, o autoritate pe care trebuie să o exercite ministrul Justiţiei."

De asemenea, ministrul Justiţiei a mai explicat că DNA a greşit cu anchetarea OUG 13, perturbând activitatea Guvernului iar CCR a stabilit remediul la problemă, şi anume procurorii nu mai au voie să ancheteze legiuitorii pe viitor. Mai multe informaţii, aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne