"E ca şi cum ne-am împrumuta să dăm petrecere" - PSD a crescut datoria României cu 5,4 miliarde de euro

Ne împrumutăm mai mult şi mai scump de când PSD a preluat frâiele guvernării, a remarcat deputatul Claudiu Năsui, care arată evoluţia dramatică a datoriei externe a României.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul USR Claudiu Năsui a analizat sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum a evoluat datoria externă a României sub PSD.

"O lecţie simplă de economie pe care ar trebui să o învăţăm cu toţii este că cheltuielile statului se fac tot din banii noştri. PSD a crescut accizele, impozitele pe muncă, preţurile şi ratele la bancă. Dar, pe lângă acestea, a mai crescut un lucru: a crescut datoria României. PSD a preluat guvernarea cu 92,2 miliarde euro datorie, acum datoria a ajuns la 97,6 miliarde euro. Cu 5,4 miliarde de euro în plus, pe o perioadă de mai puţin de 2 ani. Unde s-au dus aceşti bani? S-a finalizat vreun mare proiect de investiţii? Măcar s-a început vreunul? S-au redus taxele ca să mai respire economia? Sănătatea sau educaţia merg mai bine? Deloc", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, statul român s-a împrumutat pe seama noastră ca să crească peste măsură pensiile şi salariile bugetarilor, să adauge pensii speciale şi să creeze noi sinecuri.

"Ne împrumutăm mai mult şi mai scump. Dacă înainte de PSD, pe termen de un an, ne împrumutam cu dobânzi de 0,97% pentru acest tip de împrumut, acum am ajuns la dobânzi de 3,31%. Pentru ce toate acestea? Pentru a dopa creşterea economică pe moment. E ca şi cum ne-am îndatora să dăm petrecere. În timpul chefului, ne este bine. După ce se termină muzica, însă, PSD va pleca de la guvernare şi vom rămâne noi, toţi ceilalţi, să plătim ratele la bancă ani de-a lungul", a precizat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne