Duşmanul cătuşelor, Şerban Nicolae, devine noul preşedinte al Comisiei juridice a Senatului

Cunoscut opozant al "spectacolului cătuşelor" şi fan al graţierilor şi amnistiilor colective, Şerban Nicolae devine noul preşedinte al Comisiei juridice a Senatului.
Serban Nicolae(PSD)
Serban Nicolae(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

După ce şefia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor a fost dată pe mâna lui Eugen Nicolicea, personaj cunoscut pentru criticile sale la adresa justiţiei, comisia corespondentă din Senat va fi condusă de Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae, care este şi liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, va prelua această funcţie de la Carmen Daniela Dan, numită ministru de Interne în Guvernul Grindeanu, după o audiere cu uşile închise la comisii.

”După-amiază la plen o să anunţăm modificările în comisii şi în numele grupului PSD preiau şi preşedinţia Comisiei juridice. Formalist cum sunt, nu pot să-mi permit să emit pretenţii acum, de aceea am rugat pe doamna vicepreşedinte să conducă”, şi-a anunţat Şerban Nicolae, citat de News.ro colegii din Comisia juridică în şedinţa în care au emis raport la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare.

Reamintim că Şerban Nicolae este un critic acerb al DNA şi autor al unor iniţiative legislative controversate. Astfel, Nicolae a propus modificarea Codului Penal astfel încât persoanele cercetate pentru fapte de corupţie să nu mai poată fi arestate preventiv, ci plasate în arest la domiciliu şi să nu li se mai pună cătuşe.

Tot Şerban Nicolae a încercat să pună căluş presei care scrie despre cazuri de corupţie, propunând un amendament ce prevede că persoanele care dau publicităţii detalii din dosare penale pot fi condamnate cu pedepse între şase luni şi până la trei ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne