După zeci de ani, un soldat american redă drapelul japonez familiei unui militar mort (video)

Un steag cu semnătura a 180 de persoane, rude şi prieteni, care îi urau unui soldat noroc şi să se întoarcă cu bine din război a fost redat familiei sale după ce acesta nu mai era în viaţă
 
Tatsuya (stânda) împreună cu Marvin Strombo (dreapta)
Tatsuya (stânda) împreună cu Marvin Strombo (dreapta) (Getty Images)

Cuvintele sunt scrise pe fundalul alb al unui drapel japonez pe care Sadao Yasue l-a luat cu el pe front, ţinându-l strâns până când a murit, ucis în luptă.

Familia sa nu l-a mai revăzut pe Sadao şi nici nu a primit rămăşiţele lui pământeşti să le jelească. Nimic. Nici măcar acel drapel pe care soldatul american Marvin Strombo l-a luat de pe corpul acestuia şi l-a dus în Statele Unite ale Americii, unde l-a păstrat timp de 73 de ani.

Până în prezent, când într-o ceremonie în Higashishirakawa, un mic oraş din prefectura Gifu, în Japonia, Strombo a înmânat steagul care i-a aprţinut lui Yasue familiei acestuia, printre lacrimile şi emoţiile profunde ale celor doi fraţi ai soldatului japonez mort: fratele Tatsuya şi sora lor Sakoyo. Astăzi, ei au peste 90 de ani.

Imagini emoţionante.

Mai multe informaţii: NTDTV, Telegraph

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style